Uber este interzis în Germania

Tribunalul Districtual din Frankfurt, Germania, a interzis activitatea Uber în toată ţară considerând că şoferii care furnizează servicii prin intermediul acestei platforme trebuie să aibă permise similare celor ale taxiurilor convenţionale. Start-up-ul, care a dezvoltat aplicaţia UberPOP a regretat decizia pronunţată de instanţa miercurea trecută şi a anunţat că va contesta această hotărâre.

În luna august, Berlin a interzis utilizarea aplicaţiilor, cum ar fi Uber, într-o măsură de precauţie luată de Primăria capitalei germane de către aceeaşi obiecţie invocată în aproape toate oraşele unde a ajuns: şoferii acestor vehicule nu au permisiunea necesare pentru transportul pasagerilor nici nu au o acoperire de asigurare corespunzătoare în caz de accidente.

Ulterior, Curtea Provincială din Frankfurt a interzis Uber să funcţioneze în toată Germania. Cu toate acestea, două săptămâni mai târziu, Curtea Regională din aceeaşi localitate au ridicat măsurăm astfel că Uber a putut să funcţioneze din nou în Germania.

Uber este interzis în Germania

Uber este interzis în Germania

 

În faţa noii interdicţii, Uber a afirmat printr-o declaraţie publicată pe blogul său din Germania că respectă sistemul legal al acestei ţări şi că se aşteaptă să cunoască motivele curţii pentru a le analiza “cu atenţie”.

Potrivit companiei, rezoluţia provizorie exprimată de această instanţă reprezintă o “încălcare a legii europene” la capacitatea sa de a stabili şi furniza un serviciu. Din acest motiv, Uber a depus o plângere împotriva Germaniei la Comisia Europeană şi se aşteaptă să prezinte un recurs împotriva acestei interdicţii.

Compania a clarificat că această “decizie provizorie” nu afectează UberBlack nici UberTaxi, ci doar UberPOP, şi a explicat că dezvaluie un serviciu de transport de pasageri care să se potrivească “specific” interpretării instanţei de reglementare in vigoare în Germania. Aceasta este a doua oară când Germania interzice activitatea companiei, deoarece acum câteva luni a fost interzisă, dar această decizie a fost anulată mai târziu.

Uber a indicat că va continua dialogul iniţiat cu autorităţile cu scopul de a dezvolta un cadru legal pentru viitor pentru transportul de pasageri, cum este cel din Belgia, care incorporează noi soluţii de mobilitate în ecosistemul de transport.

La începutul lunii dcembrie, activitatea Uber înceta în toată Spania, printr-o hotărâre judecătoreasca care a coincis cu o hotărâre similară în Olanda şi New Delhi. Cu toate acestea, Uber a anunţat că va apela hotărârea judecătorească şi menţinea aplicaţia, înfruntând hotărârea, şi în cele din urmă a anunţat închiderea definitivă în Spania la sfârşitul lunii decembrie. Tot în aceeaşi lună, în Franţa activitatea Uber devinea ilegală de la 1 ianuarie 2015 prin legislaţie, odată cu intrarea în vigoare a normelor care reglementează serviciile de taxi şi maşinile cu şofer.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply