Uber condamnată în Franţa să plătească 1,2 mil. € unei asociaţii de taxi

Un tribunal din Paris a condamnat start-up-ul Uber să plătească compensaţii de 1,2 milioane de euro pentru Uniunea Naţională de Taxi (UNT) pentru că nu a informat corect şoferii săi profesionişti cu privire la norme; aşa cum a informat agenţia AFP.

Protestele şoferilor de taxi de la Paris (Fotografie: Reuters).

Protestele şoferilor de taxi de la Paris (Fotografie: Reuters).

Sancţiunea a fost anunţată în a doua zi de acţiuni de protest puternice organizate din nou de şoferii de taxi din capitala franceză pentru impactul pe care îl atribuie lui Uber, a cărui servicii de transport în vehicule cu şofer le-ar fi redus aproape o treime din afacere, potrivit estimărilor sale.

După ce a fost interzisă utilizarea aplicaţiei sale UberPOP şi după ce a trecut printr-un proces judiciar care a dus la închisoare pe doi dintre managerii săi europeni, Uber a reluat operaţiunile sale în Paris cu acelaşi serviciu.

 

Compensaţii în Paris

În cazul deciziei judiciare pronunţată de o instanţă din Paris cu privire la plata către UNT, sentinţa are loc ca răspuns la plângerile şoferilor împotriva lui Uber, pe care îl acuză că funcţionează ca un serviciu de taxi regulat, luând pasagerii de pe stradă.

UNT a acuzat Uber France că este “ambiguă” în declaraţiile sale cu şoferii cu privire la normele pentru vehiculele private de închiriat (VTC), ne comunicându-le că VCT au interzisă staţionarea vehiculelor pe stradă în aşteptarea clienţilor fără rezervare, care este prerogativă pentru taxiuri.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply