Uber: amendă de 6,74 mil. € şi riscul de a fi suspendat în California

Un judecător a amendat Uber cu 7,3 milioane de dolari (6,74 mil. €) pentru că nu a furnizat informaţiile solicitate de Comisia de Utilităţi Publice (CPUC) şi pe care, prin lege, este obligat să le ofere. Acum va trebui să le furnizeze în următoarele 30 de zile sau funcţionarea sa va fi suspendată în acest stat, unde tocmai a fost creat start-up-ul, în Silicon Valley, zona San Francisco.

Hotărârea, comunicată de Comisie, semnalează că Uber nu a oferit agenţiei datele solicitate cu privire la numărul de servicii cerute şi acceptate în fiecare cod postal din California, câţi utilizatori au cerut vehicule cu acces pentru persoane cu handicap şi cauza fiecărui accident înregistrat de un şofer Uber.

Uber: amendă de 6,74 mil. € şi riscul de a fi suspendat în California

Uber: amendă de 6,74 mil. € şi riscul de a fi suspendat în California

Uber a anunţat NBC News care va ataca hotărârea şi că societatea “a furnizat deja cantităţi substanţiale de date pentru CPUC”, adăugând că “dacă va furniza şi mai multe informaţii, riscă să compromită confidenţialitatea utilizatorilor precum şi cea a şoferilor asociaţi”. Purtătorul de cuvânt al Uber, Eva Behrend, a asigurat că “aceste cereri ale CPUC depăşesc autoritatea Comisiei şi nu vor îmbunătăţi siguranţa publică”.

O sursă apropiată a companiei a semnalat faptul că serviciul Uber nu va fi suspendat atât timp cât recursul companiei este ascultat, ceea ce înseamnă ca s-ar putea depăi cele 30 de zile stabilite de judecător, înainte ca start-up-ul să nu mai opereze în California.

Cererile de date fac parte dintr-o lege din 2013 concepută pentru a asigura că cererile pentru serviciile de transport urban cum ar fi Uber, Lyft si Sidecar nu discriminează utilizatorii pentru că sunt persoane cu handicap sau pentru locul în care locuiesc.

Potrivit CPUC, Uber este singura companie care nu se conformează cerinţelor acestui regulament.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply