Turoperatorii cer hotelurilor greceşti clauze anti-faliment

Companiile de turism străine care operează în Grecia au început să ceară includerea în contracte o clauză care le permite să-l rezilieze în cazul în care Guvernul grec intră în faliment. Măsura afectează în special hotelurile greceşti.

Clauza pe care o cer aceştia este foarte similară cu cea pe care o folosesc companiile de asigurări pentru a fi exonerate de responsabilitate în caz de dezastre naturale sau de atentate teroriste, informează ziarul grec ‘Kathimerini’.

Potrivit ziarului, cel puţin o companie străină care se ocupă cu organizarea congreselor a forţat includerea acestei clauze anti-faliment pentru un congres care va avea loc în iunie, astfel încât nu va trebui să compenseze hotelul dacă va decide să anuleze evenimentul din cauza falimentului.

Nivelul de cerere spre Grecia este, de asemenea, bun în 2015. #shu#.

Nivelul de cerere spre Grecia este, de asemenea, bun în 2015. Imagine Shutterstock.

Această practică s-ar putea generaliza în următoarele luni, în care sunt semnate cea mai mare parte a contractelor pentru 2016. De asemenea, ar putea fi impuse clauze pentru cazul în care Grecia va părăsi zona euro şi ar putea fi afectate de noile impozite pe turism pe care intenţionează să le aprobe Guvernul Coaliţiei Stângii Radicale (SYRIZA).

Patronatul grec de turism se teme că aceste circumstanţe va duce la pierderea competitivităţii faţă de alte ţări precum Italia, Turcia sau Spania.

Grecia este aproape de faliment, a avertizat Moody’s, instabilitatea economică a Greciei se menţine şi fuga depozitelor suferită de băncile din Grecia a intensificat dependenţa sa de finanţarea băncii centrale şi face foarte probabil ca până la urmă să fie impuse controale de capital şi de congelare a depozitelor, potrivit agenţiei de rating Moody.

Cu toate acestea, aşa cum a informat în altă ştire din luna februarie, Operatorii de turism din Germania sunt optimişti cu privire la GreciaTuroperatorii germani rămân optimişti în ceea ce priveşte comportamentul cererii pentru Grecia în acest an. Ei consideră că măsurile anunţate de guvernul grec, despre care a informat Grecia, după victoria partidului SYRIZA, cum va va interizce resort-urile all inclusive, nu va afecta afacerea.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply