Turnurile de observare ameţitoare devin la modă în destinaţii

Pasarela de sticlă inaugurată în noiembrie în turnul Londrei s-a ruptut din cauza loviturii accidentale cu o sticlă de bere. Această întâmplare a atras atenţia asupra turnurile de observare ameţitoare, o tendinţă legată de turismul de experienţe care a proliferat în mai multe destinaţii turistice: Paris, Alpii francezi, Marele Canion din Colorado, Chicago…

Pdeaua spectaculară de sticlă, la 42 de metri deasupra Tamisei a fost reparată de o echipă de tehnicieni, care au înlocuit partea detoriată.

Totul s-a întâmplat atunci când unui membru al personalului, care lucra în serviciul de catering, i-a căzut o sticlă de bere. Din fericire, pasarela era compusă din cinci straturi de sticlă în fiecare panou, astfel încât inginerii au trebuit să înlocuiască doar stratul superior al panoului.

Podul este format din mai multe straturi de sticlă foarte rezistente la lovituri, prin urmare compania care îl gestionează insistă că nu a existat nici în moment de risc pentru turişti, pentru că s-a deteriorat doar unul dintre cele cinci straturi şi a fost reparat imediat.

Podul de cristal măsoară 11 metri lungime şi 1,8 lungime. În ceea ce priveşte panourile, fiecare cântăreşte 530 de kilograme.

Pasarele de cristal au fost finanţate de către Primăria din London City, printre alte entităţi, cu un cost de 1,27 milioane de euro, care coincide cu a 120 aniversare a podului, care primeşte în fiecare an 600.000 de vizitatori.

O spăimă asemănătoare cu un balcon de sticlă a avut loc în luna mai în Chicago (Statele Unite), atunci când în momentul în care patru prieteni încercau să-şi facă o poză pe un  balcon de sticlă la peste 400 de metri înălţime, într-unul din cei mai înalţi zgarie-nori din America, Turnul Willis, geamul s-a spart.

Turnul de observare din Turnul Willis, Chicago.

Turnul de observare din Turnul Willis, Chicago.

 

Alte turnuri de observare sunt Skywalk de la Marele Canion din Colorado; Skywalk Glacier în Munţii Rocosi din Canada; noul pod de cristal instalat în Turnul Eiffel din Paris, sau cutia de cristal din Chamonix, în Alpii francezi.

Skywalk de pe Marele Canion din Colorado.

Skywalk de pe Marele Canion din Colorado.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply