Turnul Eiffel va avea o barieră de cristal anti-glonţ

Turnul Eiffel, emblema Parisului şi cel mai vizitat monument de plată din lume, se va blinda împotriva terorismului cu un gard de cristal anti-glonţ care va înconjura întreaga clădire.

Acest lucru a fost dezvăluit de ziarul “Le Parisien”, care afirmă că obiectivul acestei structuri va asigura siguranţa turiştilor fără a peturba vizita faimoasei “Doamne de fier”.

În acest scop, este planificată ridicarea unei bariere de sticlă anti-glonţ de aproximativ 2,5 metri înălţime şi o parte din grădinile sale adiacente şi al cărui cost este estimat la 20 de milioane de dolari.

Astfel va fi creat un perimetru de siguranţă în jurul turnului, care va facilita controlul oricărei persoane care să intre.

Turnul Eiffel va avea o barieră de cristal anti-glonţ

Începând cu vara anului trecut, în timpul Campionatului European din 2016, Turnul Eiffel, inaugurat în 1989 şi proiectat de Gustave Eiffel, are deja un perimetru de securitate creat din bariere metalice.

Un dispozitiv care afectează capacitatea de a vedea celebrul monument, vizitat în fiecare an de 6 milioane de turişti, astfel că primăria capitalei intenţionează să creeze o structură perenă în locul său, potrivit publicaţiei Efe.

Până acum, asigură primăria, nu a fost lansată licitaţia pentru lucrări, care vor fi supravegheate de către asociaţia Arhitecţilor din Franţa pentru a evita să se rupă armonia.

Atunci când vor fi terminate lucrările, programate pentru sfârşitul anului, vizitatorii nu vor putea avea acces la turn de oriunde, vor fi nevoiţi să caute intrările perimetrului de securitate, care vor fi pe cele două locuri laterale din prezent.

Proiectul intenţionează, de asemenea, să reorganizeze circulaţia vehiculelor de lângă monument.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply