Turkish Airlines şi poloneza LOT plănuiesc o joint-venture

Turkish Airlines şi LOT Polish Airlines au semnat un memorandum de înţelegere (MoU) care va conduce la o cooperare “mai strânsă” între cele două companii pe piaţa poloneză, cea turcă şi altele, aşa cum a afirmat compania turcă într-un comunicat.

Deşi modelul final de cooperare nu a fost decis încă, ambele companii aeriene au fost de acord să se îndrepte spre o viitoare ‘joint-venture’.

Cele două companii aeriene au încheiat un acord pentru implementarea unei alianţe strategice cu scopul de a îmbunătăţii beneficiile pentru clienţi, oferindu-le “mai multe alternative de conectivitate şi produse mai bune”. Astfel, pasagerii celor două companii aeriene pot călători cu un singur bilet spre mai multe destinaţii.

Acest lucru le va oferi pasagerilor noştri toate avantajele conexiunilor globale şi complementare ale ambelor companii”, a declarat CEO-ul LOT Polish Airlines, Sebastian Mikosz.

Parteneriatul strategic va permite ambelor companii să-şi îmbunătăţească prezenţa pe pieţele respective, contribuind în acelaşi timp la eficienţa sa pe rutele convenite în domeniul cooperării extinse.

“Având în vedere apartenenţa lor la aceeaşi alianţă, asociaţia va beneficia, de asemenea,  Star Alliance“, a adăugat CEO-ul companiei Turkish Airlines, Temel Kotil.

Turskish Airlines şi poloneza LOT se indreaptă spre o viitoare joint-venture. #shu#

Turskish Airlines şi poloneza LOT se indreaptă spre o viitoare joint-venture. Imagine Shutterstock.

Din octombrie 2000, Turkish Airlines si LOT au operat cu codeshare pe ruta Istanbul-Varşovia.

Aplicarea acordului de codeshare a fost extins în 2014 cu includerea zborurilor companiei Turkish Airlines pe rutele Istanbul-Amman, Istanbul-Cairo şi Istanbul-Ankara şi zborurile LOT Polish Airlines pe rutele Viena-Varşovia şi Varşovia-Cracovia.

Cu extinderea acordului de codeshare, ambele companii aeriene pun codul lor de denumire la unele dintre zborurile lor dincolo de Istanbul şi Varşovia, care includ destinaţii interne din Turcia şi Polonia, precum şi locaţii din Africa, Orientul Mijlociu şi Asia.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply