Turiştii din Orientul Mijlociu şi Asia, turiştii care cresc cel mai mult în Europa

Pieţele emergente de distanţă lungă, în principal cele din Orientul Mijlociu şi Asia-Pacific, au condus cele mai mari creşteri în sosisirile de turişti în Europa în vara anului trecut, aşa cum reflectă datele prelucrate de European Cities Marketing (ECM) şi ForwardsKeys pe baza călătoriilor cu avionul.

În total, sosirile internaţionale cu avionul în Europa au crescut cu 5%, rata anuală, în perioada cuprinsă între 1 iulie la 30 septembrie.

Cu toate acestea, creşterea robustă de 9% înregistrată de călătorii de distanţă lungă a fost în contrast cu “creşterea modestă” de 2% corespunzătoare călătoriilor intra-european, în conformitate cu ECM.

În orice caz, piaţa intra-europeană reprezintă 62% din totalul sosirilor internaţionale pe calea aerului în Europa.

Turiştii din Orientul Mijlociu şi Asia, turiştii care cresc cel mai mult în Europa. #shu#

Turiştii din Orientul Mijlociu şi Asia, turiştii care cresc cel mai mult în Europa. Imagine Shutterstock.

 

În pieţele emitente de distanţă lungă, au ieşit în evidenţă China şi Orientul Mijlociu. “În timp ce sfârşitul Ramadanului a fost un factor cheie care a încurajat sosirile din Orientul Mijlociu, creşterea pieţei chineze a fost constantă pe tot parcursul trimestrului”, a spus ECM.

As¡şa cum arată graficul de mai jos, sosirile de turişti din Orientul Mijlociu a crescut cu 21%; din Asia-Oceania a fost de 14%. Creşterea călătoriilor din America de Nord a fost de 6%, în timp ce creşterea Americii de Sud şi Americii Centrale a ajuns la 3%.

Cele trei oraşe care au primit cei mai mulţi turişti pe calea aerului în al treilea trimestru au fost Londra, Paris şi Istanbul.

 

Prognozele pentru al patrulea trimestru din 2014

Pentru ultimul trimestru din 2014, rezervările de zboruri arată o creştere anuală 3,5% în medie. De pe pieţele de distanţă lungă, creşterea este de 7,5%.

Datele arată că destinaţiile europene cu mai multe rezervări de zboruri în al patrulea trimestru sunt Londra şi Paris, în timp ce Roma are avantaj faţă de Istanbul.

Oraşele cu cele mai mari creşteri de sosiri, în ultimul semestru al anului 2014, sunt Dubrovnik, Milano şi Praga.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply