Turiştii chinezi care călătoresc în străinătate ajung la 100 de milioane

În primele unsprezece luni ale anului 2014, peste 100 de milioane de turişti chinezi au călătorit în afara graniţelor lor, un record pentru ţară, conform datelor Administraţiei Naţionale de Turism (CNTA) şi ale agenţiei naţionale de ştiri Xinhua. Aceştia sunt cu trei milioane mai mulţi decât cei 97 de milioane atinşi la sfârşitul anului 2013.

În doar 16 ani piaţa chineză a înregistrat o creştere vertiginoasă, ajungând de la 8,43 de milioane de turişti în 1988 la peste 100 de milioane în 2014, “un succes pentru industrie”, a declarat purtătorul de cuvânt al CNTA, Zhang Jilin, în timpul unei conferinţe de presă.

În 2013, un total de 97 de milioane de Chinezi au ieşit din ţară, reprezentând o creştere de 16,8% faţă de 2012.

Marea majoritate a acestor călători, 89,5%, vizitează ţările asiatice, în special Hong KongMacao şi Taiwan, care au concentrat aproximativ 80% din totalul turiştilor.

Motivele pentru care aceştia preferă destinaţiile mai apropiate se datorează faptului că acestea au “aceeaşi limbă şi etnie”, afirmă directorul de promovare a turismului şi a schimburilor internaţionale ale aceleaşi organizaţii, li Shihong.

Aproape 90% din turiştii chinezi călătoresc în tările vecine.  #shu#

Aproape 90% din turiştii chinezi călătoresc în tările vecine. Imagine Shutterstock.

 

Asia este urmată de Europa (3,5%), Africa (3%), America de Nord şi America de Sud (2,7%) şi  Oceania (1,1%).

China este una dintre principalele pieţe emitente şi, conform prognozelor făcute de Organizaia Mondială a Turismului (OMT), în 2020, va deveni prima piaţă din lume ca număr de ieşiri. Deja în 2012, China a ajuns în fruntea volumului de cheltuieli pe care le-au făcut cetăţenii săi.

Potrivit Value Retail, 50% din cumpărăturile de lux din Asia sunt făcute de catre vizitatorii chinezi.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply