Turismul va contribui cu 3,7% la PIB-ul mondial în acest an

Preşedintele World Travel and Tourism Council (WTTC), David Scowsill, a asigurat în timpul discursului său de deschidere a Summit-ului Mondial al Turismului, care a avut loc la Madrid, că în acest an turismul va contribui în acest an cu 3,7% la PIB-ul mondial şi va crea cu 2,6% mai multe locuri de muncă până la sfârşitul acestui an.

Pentru al cincilea an consecutiv, cifrele turismului au crescut anul trecut, aşa cum a evidenţiat Scowsill. În timp ce a declarat că “impactul destructiv al turismului global” din cauza actelor teroriste, cum ar fi cele din Tunisia vor avea “consecinţe pe care nimeni nu le poate determina”. Totuşi, “redresarea după criza se produce”, a adăugat el.

El a afirmat, de asemenea, că firmele de turism “nu pot lucra izolate” pentru că eşti mai puternic “cu o singură voce” şi că unul dintre elementele cheie este să te concentrezi asupra consumatorului.

Turismul va contribui cu 3,7% la PIB-ul mondial în acest an

Turismul va contribui cu 3,7% la PIB-ul mondial în acest an

 

La ceremonia de deschidere au participat, de asemenea, ministrul de Industrie, Economie şi Turism al Spaniei José Manuel Soria, preşedintele regiunii Madrid, Ignacio González, directorul WTTC, Michael Frenzel, şi secretarul general al Organizaţiei Mondiale de Turism (OMT), Taleb Rifai.

Trebuie amintit că un studiu ale WTTC de anul trecut, afirmă că industria turismului crează locuri de muncă pentru 102 milioane de persoane din întreaga lume şi reprezintă 9,3% din PIB-ul mondial.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply