Turismul mondial creşte cu 5%

Turismul a crescut cu 5% în acest an la nivel mondial şi cu 4% în Europa, potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT) furnizate de secretarul său general, Taleb Rifai, în cadrul celui de-al III-lea Summit Mondial al Turismului Urban care a avut loc la Barcelona. Astfel, se estimează că 2014 se va încheia cu 1.100 milioane de turişti internaţionali, faţă de cele 1.087 milioane, care s-au înregistrat anul trecut.

Potrivit lui Taleb Rifai, aceste date sunt “cele mai impresionante”, dacă iau în considerare contextul crizei economice şi tensiunile geopolitice din unele ţări (mai multe date în ştirea Turismul mondial creşte peste aşteptări).

În timpul celui de-al treilea Summit Mondial de Turism Urban, promovat OMTMinisterul Industriei, Energiei şi Turismului din Spania şi Turisme de Barcelona, Rifai a prezis că turismul va continua să crească în următorii ani, şi ca în 2030 se vor înregistra 1.800 de milioane de călători în întreaga lume.

OMT estimează că anul 2014 se va încheia cu 13 milioane de turişti mai mult decât anul trecut.  #shu#

OMT estimează că anul 2014 se va încheia cu 13 milioane de turişti mai mult decât anul trecut. Imagine Shutterstock.

În plus, el a susţinut rolul de transformare a turismului în oraşe, şi a subliniat faptul că ajută la dezvoltarea socio-economică, precum şi pentru a reîntineri localităţile îmbunătătind infrastructuri şi a creşte diversitatea culturală.

Summit-ul, la care au participat peste 450 de specialişti din întreaga lume, analizează, printre alte probleme, modelele de turism urban, poziţionarea pe piaţa mondială, dezvoltarea sustenabilă şi managementul destinaţiilor corporative.

Este prima dată când summit-ul are loc la Barcelona, după ce cele două ediţii anterioare au fost organizate la Istanbul (Turcia) şi Moscova (Rusia).

Leave a Reply