Turismul internaţional ajunge la 978 milioane de turişti până în octombrie

Între ianuarie şi octombrie, numărul de turişti internaţionali care au călătorit în lume a ajuns la 978 milioane, cu 45 de milioane mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, conform datelor Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT). O cifră care îi permite să menţină previziunea sa de atingere a unui nou record în 2014, cu mai mult de 1.100 de milioane de călători la sfârşitul anului. 

OMT estimează că turismul internaţional va menţine o creştere de 3,8% în perioada 2010-2020. În primele zece luni ale anului 2014, creşterea a fost de 4,7%, iar America a fost continentul care a crescut cel mai mult, cu 8%, urmat de regiunea Asia-Pacific, cu 5%, şi Europa, cu 4%.

Secretarul general al acestei organizaţii, Taleb Rifai, a subliniat importanţa acestor rezultate într-un context în care “diferitele regiuni ale lumii continuă să se confrunte cu provocări geopolitice semnificative şi legate de sănătate, în timp ce recuperarea economică mondială rămâne destul de fragilă şi inegală”.

Continentul american a înregistrat cea mai bună perfomanţă a sa din 2004, când turismul s-a recuperat semnificativ după scăderea semnificativă ca umare a SARS.

OMT estimează că anul 2014 s-a finalizat cu 1.100 milioane de turişti internaţionali.  #shu#

OMT estimează că anul 2014 s-a finalizat cu 1.100 milioane de turişti internaţionali. Imagine Shutterstock.

 

Regiunea Asia-Pacific consolidează creşterea ultimilor ani. Pieţe, cum ar fi Japonia  şi  Republica Coreea au prezentat creşteri de două cifre, în timp ce India a înregistrat o creştere de 7%. Sosirile în Oceania au crescut cu 6%, în primul rând datorită creşterii călătoriilor în Australia şi Noua Zeelandă. În Asia de Sud-Est creşterea a încetinit în comparaţie cu 2012 şi 2013 din cauza scăderii sosirilor în Thailanda.

În ceea ce priveşte Europa, cea mai vizitată regiune din lume, turiştii internaţionali au crescut cu 4% până în octombrie, deşi în ţările nordice şi Marea Mediterană creşterea a ajuns la 7%.

Africa a înregistrat o creştere de 3% a numărului de turişti proveniţi din alte ţări. Datele OMT constată recuperarea Africii de Nord (a se vedea: Egipt: recuperarea se consolidează), cu o creştere de 2%. De asemenea, în ţările sub-sahariene s-a înregistrat o creştere de 3% în pofida focarului de Ebola în unele ţări din zona occidentală.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply