Turismul internaţional ajunge la 1.138 de milioane de călători

Un total de 1.138 milione de turişti internaţionali au călătorit în lume în 2014, potrivit datelor prezentate de către secretarul general al Organizaţiei Mondială (OMT), Taleb Rifai, în cadrul forumului Spain Global Tourism Forum, organizat de Ministerul de Industrie, Energie şi Turism din Spania. Acest număr reprezintă o creştere de 4,7% faţă de datele înregistreate cu an înainte şi depăşesc cele 1.100 de milioane estimate de acest organism. 

Toate regiunile din lume au beneficiat de această creştere, a declarat Taleb Rifai, în special Europa, cea mai vizitată regiune, cu mai multe de jumătate din turiştii internaţionali. Această a totalizat 22 de milioane de vizitatori noi în 2014, la 588 de milioane.

Rifai a subliniat prograsul sectorului în pofida crizei care au afectat toţi ţările. “În ultimii ani, turismul s-a dovedit a fi o activitate economică surprinzător de puternică şi rezistenţă şi cu o capacitate mare de a contribui la redresarea economică, deoarece generează miliarde de dolari în exporturi şi crează milioane de locuri de muncă”, a adaugat el.

Pe regiuni, America (+7%) şi Asia Pacific (+5%) au înregistrat creşteri semnificative, în timp ce în Europa (+4%), Orientul Mijlociu (+4%) şi Africa (+2%) creşterea a fost mai moderată. La nivel subregional, America de Nord (+8%) a obţinut cele mai bune rezultate, urmată de Asia de Nord-EstAsia de SudEuropa de Sud şi MediteraneanăEuropa de Nord şi Caraibe, care au înregistrat o creştere de 7%.

 Taleb Rifai în timpul intervenţiei sale la forumul Spain GTF.

Taleb Rifai în timpul intervenţiei sale la forumul Spain GTF.

 

În ceea ce priveşte cheltuielile generate de călători, până în aprilie nu se vor fi cunoscute cifrele finale, dar OMT se aşteaptă să urmeze aceeaşi cale ca şi mişcare de turişti.

În ceea ce priveşte previziunile acestei organizaţii pentru noul an, aceasta se aşteaptă ca deplasările să crească între 3% şi 4%. “Estimăm că cererea va continua să crească în 2015 pe măsură ce situaţia economică mondială se va îmbunătăţi, deşi există încă multe dificultăţi în cale. Ca aspect pozitiv, preţul petrolului a scăzut la un nivel record din 2009, ceea ce va duce la scăderea costurilor de transport şi va stimula creşterea economică prin creşterea puterii de cumpărare”, a adăugat Rifai, deşi recunoaşte că preţul combustibului ar putea avea efecte negative în unele dintre ţările exportatoare.

Secretarul general al OMT a avertizat că pentru a menţine aceste cifre de creştere este necesară “o voinţă colectivă pentru a colabora“, atât între sectorul public şi privat, precum şi între diferitele organisme ale entităilor publice, în plus faţă de favorizarea altor factori, cum ar fi îmbunătăţirea conectivităţii, siguranţă şi investiţiile în tehnologie şi inovare.

 

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply