Turismul generează 9,8% din economia mondială

Industria turismului a generat un impact economic direct de 2,4 miliarde de dolari anul trecut, ceea ce reprezintă 3,1% din PIB-ul mondial , potrivit unui raport al asociaţiei World Travel & Tourism Council (WTTC). Dar dacă se adaugă efectele directe şi indirecte, turismul generează 9,8% din producţia economică globală.

Volumul de afaceri direct al turismului reprezintă un impact mai mare al industrie chimice (2,1%) sau cea auto (1,2%) la nivel mondial, aşa cum explică WTTC.

Dacă se adaugă efectele directe, indirecte şi induse pe care le generează fiecare sector economic, industria călătoriilor si turismului s-a ridicat la 7,6 miliarde de dolari. Adică, aceasta reprezintă 9,8% din PIB-ul mondial.

Astfel, considerând impactul economic total, turismul depăşeşte alte sectoare, cum ar fi industria chimică (8,6%), agricultura (8,5%), educaţia (8,4%), auto (7%) sau bancar (5,9%).

Locuri de muncă 

“În ceea ce priveste locurile de muncă, importanţa industriei turismului este şi mai pronunţată”, aşa cum subliniază WTTC.

Turismul oferă locuri de muncă directe la 105 milioane de oameni la nivel mondial, de şapte ori mai mult decât industria auto sau de cinci ori mai mult decât cea chimică.

Creştere

Raportul realizat de Oxford Economics pentru WTTC indică, de asemenea, că PIB-ul turistic mondial va creşte la un ritm de 3,9% pe an în următorul deceniu, comparativ cu creşterea medie de 2,9% prevăzuta pentru economia globală.

“Acesta este o creştere care le depăşeşte pe cele ale celorlalte sectoare economice, cu excepţia vânzărilor cu amănuntul”, a spus WTTC.

Graficele WTTC pot fi descărcate ca document pdf la sfârşitul acestei ştiri.

În următoarele link-uri sunt disponibile rapoartele WTTC pe regiunile lumii şi rapoartele pe ţări.

 

pdf_image   Raport mondial de turism 2014 WTTC

 

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply