Turismul din America Latină apasă pe acceleraţie

Turismul din America va fi una dintre activităţile care vor creşte cel mai mult în următorul deceniu, la o rată de 4,4% pe an, America Latină fiind unul dintre principalii protagonişti ai acestui impuls, a explicat preşedintele World Travel & Tourism Council (WTTC), David Scowsill, la inaugurarea celui de-al doilea Summit Regional de Turism al celor două Americi. 

Creşterea anuală de 4,4% în sectorul turismului în următorii zece ani va fi peste creşterea anuală de 3% a PIB-ului continentului american în aceeaşi perioadă, a adăugat Scowsill.

Potrvit preşedintelui WTTC, Cupa Mondială de Fotbal care a avut loc în Brazilia în luna iulie a fost un mare succes pentru turismul din regiune şi Jocurile Olimpice de la Rio în 2016 “vor pune America de Sud în centrul lumii în următorii ani”. A se vedea, de asemenea, ştirea Brazilia are proiectate 51 de hoteluri pentru Jocurile Olimpice.

În orice caz, a remarcat David Scowsill, principalele provocări ale sectorului sunt lipsa de recunoaştere a rolului economic al acestei industrii; lipsa de coordonare între autorităţi cu privire probleme cum ar fi vizele, impozitarea şi conectivitatea; precum şi nevoia unei senisibilităţi de mediu şi culturală mai mare.

 

Roul turismului în Peru

Summitul regional al turismului a fost deschis de preşedintele Republicii Peru, Ollanta Humala, care a afirmat că “turismul este o activitate care nu are limite, iar Peru va continua să lucreze la politici care să ajute la îmbunătăţirea confortului, calităţii şi căldurii” cu care primeşte turiştii.

Peru este o ţară în care “ştim sigur că rata de schimb nu va varia, şi unde avem autorităţi care au grijă să vă faciliteze afacerea şi şederea turiştilor”, a spus Humala.

Preşedintele a declarat că “turismul este unul dintre motoarele suplimentare care permit Republicii Peru să depindă mai puţin de resursele sale naturale şi mai mult de ingeniozitatea, inovaţia şi entuziasmul locuitorilor săi”.

La rândul său, ministrul peruan al Comerţului Exterior şi Turismului, Magali Silva, a informat că Guvernul va investi 52 de milioane de euro în infrastructura de turism până în 2016.

“Obiectivul nostru, ca industrie, este de a ajunge la patru milioane de turişti, având ca exemplu activităţile făcute în Spania şi Mexic, care primesc circa 60 şi 24 de milioane de turişti internaţionali, cu un impact semnificativ în generarea de valoare adăugată în ţările lor, de între 11% şi 8%, respectiv”, a afirmat ea.

O excursie cu ghid pentru turişti in Pădurea Amazoniană din Peru.

O excursie cu ghid pentru turişti in Pădurea Amazoniană din Peru.

 

Cifre de turism în America

Conform cifrelor WTTC, Industria Turismului şi Călătoriilor în America contribuie cu 40 de milioane de locuri de muncă, reprezentând 8,6% din exporturi şi 4,9% din investiţii, în valoare de 283.000 de milioane de dolari.

La nivel mondial, se estimează că turismul va creşte cu 3,7% pe an în următorul deceniu, creând alte 11 milioane de noi locuri de muncă.

Consolidarea noilor economii emergente din America Latină este un factor cheie care favorizează creşterea călătoriilor internaţionale în cadrul aceleaşi regiuni. Această tendinta are o reflectare clară în destinaţii precum Caraibe.

A se vedea, de asemenea, articolul Turiştii din America Latină, o nouă putere emergentă.

 

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply