Turismul de afaceri: un sector-cheie în Franţa

Franţa câştigă greutate ca destinaţie pentru conferinţe. Aceasta ocupă locul al patrulea în clasamentul mondial de găzduire a acestui tip de evenimente şi şase dintre oraşele sale se află printre primele 100 din lume în clasamentul întocmit de International Congress and Convention Association (ICCA). Țara găzduieşte, de asemenea, 1.100 de târguri pe an şi impactul total al acestui sector ajunge la 7.400 milioane de euro.

Sectorul întâlnirilor profesionale este esenţial pentru Franţa. Acesta are o pondere economică de 7.400 milioane de euro şi entităţile implicate fac importante investiţii în infrastructură, doar în 2013 acestea s-au ridicat la 214 milioane de euro.

Turismul de afaceri: un sector-cheie în Franţa

Această activitate este deosebit de vizibilă în regiunea Paris-Ile de France, destinaţia numărul unu a călătoriilor de afaceri în această ţară. Ea găzduieşte peste 1000 de congrese şi 400 de târguri şi expoziţii pe an. De asemenea, ea concentrează 39% din înnoptarile hoteliere.

Franţa speră să continue creşterea în sector datorită marilor evenimentelor, cum ar fi Convenţia ONU privind Schimbările Climatice, în noiembrie 2015, sau Campionatul European de Fotbal, în iunie 2016.

Pentru a sprijini această activitate, în 1988, a fost creat Clusterul Turismului de Afaceri, un spaţiu de pentru schimbul de experienţă şi dezbatere între membrii, care contribuie la aplicarea strategiei “Destinaţia Franţa 2010-2020” şi politica de promovare a Atout France.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply