Shadow

Turismul va crea aproape opt milioane de locuri de muncă în Europa în următorul deceniu

Se estimează că turismul va crea aproape opt milioane de locuri de muncă în Europa în următorul deceniu, potrivit Raportului de Impact Economic (EIR) al World Travel and Tourism Council (WTTC). Prognozele lor indică, de asemenea, că sectorul va fi din nou motorul redresării economice a Europei după doi ani de suferință, după cum s-a informat în știrea Turismul va crește de două ori mai repede decât economia mondială în următorii 10 ani. Mai exact în Europa, creșterea medie anuală va fi de 3,3%, față de creșterea anuală a economiei estimată pentru următorul deceniu; în timp ce pentru PIB-ul turismului, se estimează o creștere de 31,4%, atingându-se valoarea de 1,73 trilioane de euro

 

Julia Simpson, președinte și CEO al WTTC, a subliniat că sectorul din Europa „se confruntă cu o redresare puternică„. În ceea ce privește contribuția sa la economia și ocuparea forței de muncă din Bătrânul Continent „va ajunge la niveluri pre-pandemice până la sfârșitul anului 2023, pe măsură ce își continuă redresarea”. 

 

„Recuperarea în 2021 a fost mai lentă decât se aștepta, din cauza impactului omicronului și a lipsei de coordonare în răspunsul guvernelor europene la închiderea frontierelor, care nu au împiedicat răspândirea virusului, dar au cauzat daune reale și de durata economiilor și mijloace de subzistență”, după cum a recunoscut Julia Simpson. 

 

Datele WTTC din 2021 arată că în 2021 în toată Europa s-a înregistrat o creștere cu 4,7% a numărului de locuri de muncă din sector, reprezentând puțin peste 9% din totalul locurilor de muncă, în contrast puternic cu scăderea 12,5% din anul precedent. 

În 2021, a avut loc o creștere de 4,7% a numărului de locuri de muncă al sectorului în Europa, față de scăderea de 12,5% de anul anterior. Foto: AdobeStock.

 

Regiunea cu cea mai rapidă creștere în 2021 a văzut, de asemenea, sectorul și-a recuperat contribuția la PIB (Produsul Intern Brut) cu o creștere de 28%, reprezentând 6,2% din economia europeană, 1,3 miliarde de euro, față de 5,2% față de un an anterior, care a fost puțin peste un miliard. 

 

Redresarea în Europa s-a datorat parțial creșterii semnificative a destinațiilor cheie precum Grecia, cu o creștere de 75% față de anul trecut, Turcia (61%) și Italia (59%). 

 

Rolul cheie al pașaportului Covid

WTTC a ținut să felicite Comisia Europeană, care a jucat un rol cheie în redresarea sectorului prin lansarea pașaportului COVID anul trecut. Conform celor mai recente date, în statele membre au fost descărcate peste 1,7 miliarde de certificate. Această inițiativă de succes a oferit un impuls foarte necesar economiilor, salvând milioane de locuri de muncă

 

Cu toate acestea, în mai multe țări europene, redresarea a fost mult mai lentă decât se aștepta, din cauza numeroaselor încercări eșuate ale guvernelor de a bloca transmiterea variantei omicron, ceea ce provoacă scăderea redresării economice regionale. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.