Turismul contribuie cu 9,7% din PIB în Uniunea Europeană

Mai mult de 20 de organizaţii publice şi private europene au semnat manifestul  “Turismul pentru creşterea economică şi a locurilor de muncă” (Tourism for Growth and Jobs Manifesto). Se preconizează că sectorul turismului a contribuit cu 9,7% din PIB din cei 28 de membri ai Uniunii Europene, angajând aproape 25 de milioane de oameni. Documentul poate fi descărcat ca PDF la finalul acestui articol.

Manifestul a fost semnat de federaţiile sindicale EFFAT, UNI Europa şi ETF şi comitetul său de legătură (ETF), împreună cu patronatele HOTREC şi Asociaţia Europeană de Agenţii şi Operatori de Turism (ECIAA), Amadeus, Consliliul Internaţional de Aeroporturi-Europa (ACI-Europe), Fundaţia pentru turismul european durabil (FEST), şi alte organizaţii din sectorul public şi cel privat.

Manifestul citat mai sus susţine:

  • “Condiţii echitabile şi o concurenţă loială pentru toţi furnizorii de servicii turistice”.
  • “Un sistem de guvernanţă care să dezvolte o nouă strategie de turism cu un plan de lucru cu obiective clare, indicatori şi actiuni ale UE, prin implicarea tuturor părţilor interesate”.
  • “Reducerea caracterului sezonier prin extinderea sezonului i diversificarea ofertei de turism pentru mai multe persoane”.
  • “Recunoaşterea calificărilor şi competenţelor profesionale, precum şi stabilirea de programe europene pentru crearea de locuri de muncă pentru tineri şi programe de formare continuă pentru angajaţii din turism”.
  • “Locuri de muncă sustenabile, cu condiţii de muncă echitabile pentru toţi angajatii, de exemplu, în ceea ce priveşte protecţia socială, egalitatea de şanse sau tratamentul echitabil”.
  • “O conectivitate de transport durabil”.
Representantes de las diversas organizaciones que han firmado el manifiesto de apoyo al turismo en la Unión Europea.

Reprezentanţii diferitelor organizaţii care au semnat manifestul de sprijin pentru turism în Uniunea Europeană.

Pentru prima dată când există o viziune comună 

Cu prilejul lansării manifestului, Kerstin Howald, de la secretariatul de turism al EFAT, a declarat: “Astăzi s-a obţinut o mare realizare. Este prima dată când toate părţile interesate active în turism se întâlnesc pentru a prezenta o viziune comună despre viitorul acestui sector”.

“În calitate de reprezentat sunt foarte bucuroasă să văd că mulţi angajatori susţin cererile fundamentale pentru a proteja muncitorii din acest sector şi a asigura o concurenţa loială”, a adăugat Howald.

 

pdf_imageTourism for Growth and Jobs

 

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply