Shadow

Turcia crează o asigurare de sănătate împotriva COVID-19 pentru a atrage mai mulți turiști

Autoritățile turismului din Turcia introduc un plan special de asigurare de sănătate pentru călătorii internaționali care vizitează țara începând cu 1 iulie. Noul pachet de asigurari va acoperi costurile pentru tratarea COVID-19 în cazul în care vizitatorul dă pozitiv la test și prezintă simptome în timpul șederii sale în țara eurasiatică, după cum anunță Mehmet Nuri Ersoy, ministrul Culturii și Turismului din Turcia. 

 

Toate cheltuielile de sănătate de până la 3.000, 5.000 și 7.000 de euro care pot fi suportate de turistul internațional care dă pozitiv la testul de COVID-19 în timp ce vizitează țara pot fi acoperite de pachetele de asigurare de 15,19 și, respectiv, 23 de euro, care pot fi achiziționate prin companii aeriene, operatori de turism, canale online și în diferite puncte de vânzare înainte de controlul pașaportului.

 

„Vizitatorii noștri se pot simți confortabil, la fel ca și cu Certificatul de Turism Sigur. Ne-am gândit la toate detaliile în numele lor”, a declarat ministrul Turismului. 

În paralel, pentru a familiariza oamenii cu niveluri ridicate de protocoale de securitate și igienă pe care țara a implementat-o prin „Programul de Certificare a Turismului Sigur”ReTurkey, Ministrul de Cultură și Turism a salutat recent ambasadorii din diferite țări, în special din diferitele piețe emitente și mass-media internaționala din Antalya. Turneul de familiarizare, desfășurat în perioada 19-20 iunie, a oferit ambasadorilor și jurnaliștilor posibilitatea de a experimenta practicile de „turism sigur” implementate de Turcia

 

După ce a menționat că au găsit o oportunitate de a demonstra restului lumii prin intermediul ambasadorilor și mass-mediei internaționale „măsurile de pionierat pentru turismul sigur” luate de Turcia, Ersoy a subliniat că „programul nostru de certificare a turismului sigur este unul dintre primele din lume în multe aspecte”

 

Adăugând că programul le-a permis să arate cât de serios a luat Turcia problema turismului sigur, Elsoy a declarat: „Am dori să profităm de această ocazie pentru a le reaminti vizitatorilor că așteptăm cu nerăbdare să întâmpinăm cetățenii lor ăn Turcia după reluarea zborurilor internaționale”. El a subliniat comoditatea programului, având în vedere impresia pozitivă cauzată de măsurile de securitate aplicate. 

 

„Avem în vedere toate detaliile pentru oaspeții noștri care doresc să petreacă o vacanță în țara noastră”. Afirmând că numărul de cereri pentru certificarea turismului sigur și instalațiile certificate au crescut rapid. Ersoy a menționat că numărul de cazuri de COVID-19 este destul de scăzut în orașe turistice precum Antalya, Kusadasi și Bodrum.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.