TUI şi Hotelplan, interesate de achiziţionarea afacerii de turoperare a Kuoni

Kuoni Group are deja numeroase propuneri pentru achiziţionarea afacerii sale de turoperare, care a fost pusă recent în vânzare. Printre părţile interesate apar Hotelplan şi TUI Elveţia, care au fost cei mai importanţi rivali au afaceri.

Aşa cum am informat pe 15 ianuarie Kuoni iasă din afacerea de turoperare, grupul a decis să pună în vânzare întreaga sa de afacere atât în Europa cât şi în Asia pentru a se concentra pe segmentul de servicii globale de distribuire. Concret, grupul a explicat că ieşirea sa din acest segment include divziile sale în Elveţia, Marea Britanie, Benelux, Hong Kong, China, India şi ţările nordice.

CEO-ul Kuoni Group, Peter Meier a comentat săptămâna trecută că nu au loc negocieri ferme cu niciun investitor potenţial, dar a adăugat că “există doi investitori strategici, care sunt acum concurenţii noştri şi, de asemenea, o companie de capital privat”.

TUI şi Hotelplan, interesate de achiziţionarea afacerii de turoperare a Kuoni

Aşa cum informează publicaţia germană Fvw, în Elveţia, Hotelplan şi TUI şi-au manifestat interesul, într-o piaţă unde puterea francului va duce la creşterea preţului tranzacţiei pentru potenţialii investitori cu sediul în zona euro.

CEO-ul Hotelplan şi vechiul responsabil al afacerii de turoperare al Kuoni, Thomas Stirnimann, a declarat publicaţiei elveţiene Travel Inside ca compania studiază o posibilă cumpărare, “am fi un nou propietar foarte adecvat”. Surse ale companiei comentează că ei evaluează care ar fi cea mai bună opţiune, fără a achiziţiona turoperatorul, sau a-l lăsa altor concurenţi, posibil din Germania. Hotelplan, cu venituri de 1.100 milioane de euro pe an este mult mai mic decât lideri de piaţă ca TUI, Thomas Cook sau DER Touristik.

La rândul său, directorul TUI Elvetia, Martin Wittwer a spus că a existat o încercare nereuşită anul trecut de a combina afacerea de turoperare a Kuoni şi TUI. Cu toate acestea, remarcă faptul că TUI este deja suficient de puternic pe toate pieţele unde Kuoni are pusă în vânzare afacerea de turoperare.

Leave a Reply