Shadow

TUI reduce capacitatea pentru această vară de la 80 la 75%

Grupul german de turism TUI Group susține decizia guvernului german de a solicita tuturor călătorilor să prezinte un test PCR negativ la întoarcerea în țară de la destinația de vacanță în timpul sărbătorilor de Paște. Potrivit operatorului de turism, atât această politică de teste de COVID-19, cât și campania de vaccinare au un impact pozitiv asupra rezervărilor pentru acest 2021: până în vară rămân la nivelul de 2,8 milioane, așa cum anunță acum o lună, în timp ce în februarie s-au înregistrat încă 180.000 pentru aceste luni cheie. Cu toate acestea, în ciuda așteptării creșterii cererii de către clienți,, suprimată în tot acest timp de pandemie, pentru această vară a ajustat capacitatea: va trece de la 80% inițial la 75% față de 2019. La fel, gigantul german garantează lichiditatea: începând cu 22 martie 2021, dispune de numerar și facilități pentru o valoare de 1,6 miliarde de euro. 

Grupul a publicat tendințele rezervărilor pentru vara anului 2021, după Adunarea Generală Anuală a Acționarilor. După cum s-a explicat într-o declarație, progresul campaniilor de vaccinare, disponibilitatea mai mare de teste rapide și auto-teste pe piețe și strategiile de deschidere planificate ale unor guverne europene arată un efect pozitiv asupra comportamentului de rezervare al cliențiilor TUI.

Potrivit rapoartelor, pe piețele din Germania și Regatul Unit se așteaptă o creștere a rezervărilor turistice după o „cerere reprimată considerabil” și, de asemenea, „interesul crescând pentru vacanțe în sezonul estival este evident în toate canalele de distribuție. Cererea clienților este acolo, oamenii vor să călătorească”, notează grupul. 

Turoperatorul, care a subliniat că „susține inițiativa companiilor aeriene și a guvernului german de a încerca să ceară călătorilor să își testeze destinația de vacanță în timpul vacanțelor de Paște înainte de a se întoarce în Germania”, a precizat că așteaptă acorduri speciale pentru aceste călătorii.

2,8 milioane de rezervări

Potrivit grupului cu sediul la Hanovra, rezervările pentru această vară, care includ modificări ale rezervărilor și swap-ul de obligațiuni, rămân neschimbate, la un încurajator 2,8 milioane, deși încă cu 60% sub nivelul de vară 2019.

Sediul grupului.

Potrivit gigantului german, locurile pentru aceste luni au fost ajustate de la 80 la 75%, comparativ cu 2019, deși compania este „flexibilă pentru a crește din nou capacitatea pe termen scurt pe măsură ce se fac progrese în răspunsul la pandemie și vaccinare campaniile, restricțiile de călătorie sunt eliminate și cererea clienților crește”.

„Gestionarea și limitarea unei pandemii continuă să fie o prioritate în deciziile politice. Acest cadru guvernamental dictează, de asemenea, în ce măsură și când este posibil să faceți afaceri din nou”, conchide el. 

Cu toate acestea, din februarie, TUI a înregistrat un total de 180.000 de noi rezervări de clienți pentru lunile cheie de vacanță în al patrulea trimestru (iulie, august și septembrie).

Regatul Unit

Pe de altă parte, TUI remarcă faptul că mulți clienți din Regatul Unit care au planificat o vacanță înainte de 17 mai 2021 și sunt afectați de restricții în țară s-au rezervat pentru o dată ulterioară a călătoriei pe tot parcursul anului.

„De exemplu, rezervările TUI din Regatul Unit pentru octombrie 2021 au crescut cu 12%. Vedem o cerere puternică reținută și dorința de a călători este evidență în Regatul Unit, cu rezervări pentru vara viitoare 2022 acum cu aproximativ 120% mai mari. Comparativ cu rezervările din vara anului 2021”, subliniază el. 

Între timp, rezervările pentru mai 2022 au înregistrat o creștere peste 150% comparativ cu rezervările din mai 2021.

Lichiditate garantată

Grupul amintește că în ianuarie a finalizat cu succes al treilea pachet de finanțare, care inclus o majorare de capital.

„Cu o parte din intrările de numerar din creștere de capital, obligațiunea senior de 300 de milioane de euro în circulație a fost amortizată la începutul lunii februarie. Aceasta a prelungit scadențele împrumuturilor guvernamentale existente până în vara anului 2022″, subliniază el.

Astfel, începând cu 22 martie 2021, TUI avea în numerar în valoarea de 1,6 miliarde de euro, suma în care sunt incluse ajutoarele de stat.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.