TUI preconizează că va câştiga cu 10% mai mult în fiecare an, până în 2019

TUI Group are încredere în mersul bun al afacerii pentru următorii ani, cu o creştere preconizată a profitului de aproximativ 10% pentru anul fiscal 2016-2017 şi pentru următoarele până în 2019. În anul fiscal complet 2015-16, finalizat la data de 30 septembrie 2016, profitul s-a triplat ajungând la 1.037 miliarde de euro.

Cifra de afaceri a grupului s-a redus cu 1,9%, la 17.185 milioane de euro, din cauza deprecierii lirei. Fără acest efect, ar fi crescut cu 1,4%. Profitul brut a scăzut în ultimul exercitţu financiar, încheiat la data de 30 septembrie 2016, cu 3%, la 1.906,5 milioane de euro.

În ceea ce priveşte operaţiunile de achiziţii şi vânzare, grupul a evidenţiat că, în anul fiscal 2015-16, TUI AG a achiziţionat operatorul de turism francez Transat, cu un preţ de 55 milioane de euro, cu scopul de a spori prezenţa sa în Franţa. Această operaţiune a fost aprobată la sfârşitul lunii octombrie de către Comisia Europeană. În plus, a fost finalizată vânzarea Hotelbeds în luna septembrie cu 1.200 milioane de euro.

TUI preconizează că va câştiga cu 10% mai mult în fiecare an, până în 2019

Compania a afimat că este mulţumită cu aceste rezultate şi a spus că anul trecut s-a concentrat pe afacerile sale principale. În plus, TUI a investit în pieţe de creştere şi a îmbunătăţit profitul său în ciuda dificultăţilor, în special căderea Turciei.

Profitul operaţional înainte de elemente speciale a crescut la 1.001 milioane de euro, cu 5% mai mult, fără a lua în considerare procesul de vânzare al Travelopia, companie la care doreşte să renunţe şi care apare acum în conturi ca şi operaţiune întreruptă. Fara efectele negative ale ratelor de schimb, profitul din exploatare ar fi crescut cu 14,5%.

CEO-ul grupului, Fritz Joussen, se aşteaptă să menţină creşterea în următorii ani. “TUI este într-o formă foarte bună în traiectoria de creştere. Avem o poziţie puternică în Europa, vom continua expansiunea noastră, în special în Mexic şi Caraibe şi vom beneficia de creştere în alte părţi ale lumii, în care oamenii au descoperit plăcerea de a călători”, a spus Joussen. TUI investeşte în special în diviziile lor de hoteluri şi croaziere, a adăugat preşedintele său.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply