Shadow

TUI începe să returneze ajutorul de stat pentru COVID

Gigantul german TUI Group, cel mai mare operator de turism din lume, începe să returneze ajutorul de stat pe care l-a primit din cauza pandemiei. Grupul, care se confruntă cu acest 2022 mai bine poziționat, urmează să reintegreze din aprilie 700 de milioane de euro din liniile de credit oferite în timpul crizei coronavirusului de guvernul german, care își va reduce lichiditatea disponibilă, care va trece de la 4,1 miliarde de euro la 3,4 miliarde de euro. „Această umbrelă de salvare a fost importantă în timpul pandemiei și al restricțiilor masive asociate afacerii noastre. Acum este momentul potrivit pentru a reduce primele linii de credit”, relatează operatorul de turism. 

Resursele financiare puse la dispoziție de guvernul german și băncile private în cadrul celor trei pachete de stabilizare vor fi apoi reduse cu aproximativ 700 de milioane de euro, spune grupul, ceea ce indică faptul că o bună parte din aceste resurse provin de la banca pentru reconstrucție și dezvoltare (KfW), deținută de statul german. „Linea de credit revolving (RCF), care la începutul lunii februarie era încă în jur de 500 de milioane de euro, ar putea fi redusă la zero, începând de astăzi datorită performanței bune de exploatare așteptate”, subliniază acesta.


„Datorită liniilor de credit de la guvenrul federal german și băncile private și contribuția acționarilor noștri, am condus TUI cu siguranță prin cea mai gravă criză a sa”, spune Fritz Joussen, care mulțumește, de asemenea, angajaților săi pentru angajamentul față de companie în ultimii doi ani.

„Returnăm o parte din acest ajutor de stat; acesta este un alt pas important spre normalitate și să reorientăm TUI spre creștere”, susține Joussen, care subliniază că touroperatorul se așteaptă la o vară bună în 2022. 

Ce va returna compania? Linia de credit RCF (Revolving Credit Facility) oferită de KfW și băncile private ca parte a celui de-al treilea pachet de stabilizare, în valoare de 170 de milioane de euro (inițial 200 de milioane de euro). De asemenea, rambursează 91 de milioane din obligațiunile de garanție de 150 de milioane de euro susbscrise integral de fondul guvernamental de stabilizare economică (WSF, pentru acronimul său în limba germană), în timp ce obligațiunile convertibile warrant-linked în acțiuni ale TUI ale 59 de milioane euro.

În cele din urmă, alte 414 milioane de euro din RCF negarantat al băncii publice KfW sunt returnate ca parte a primelor două pachete de stabilizare.

Din 28 martie, TUI avea o lichiditate de 4,1 miliarde de euro, care se va ridica la 3,4 miliarde de euro de la 1 aprilie după această prima returnare.

TUI era o companie foarte sănătoasă înainte de pandemie. Dar restricțiile de călătorie din întreaga lume, mai ales la începutul pandemiei, ne-au lipsit aproape complet de baza noastră de afaceri. Așa că ajutorul temporar a fost și corect”, își amintește Joussen.

Mai multe informații;

TUI va primi aproximativ 2 miliarde de euro printr-un împrumut de stat

TUI a semnat un nou ajutor de 1.200 milioane de euro

TUI își extinde liniile de credit de 4,7 miliarde de euro până în vara anului 2024

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.