TUI Group estimează scăderi pentru Turcia dar fără efect semnificativ asupra rezultatelor sale

TUI Group se aşteaptă ca atentatul din Turcia, în care au murit zece germani, să aibă efecte negative asupra rezervărilor de călătorii în Turcia. CEO-ul companiei TUI, Fritz Joussen, spune că “este momentul în care familiile fac rezervările pentru vacanţa de vară în Turcia, dar multe vor prefera să aştepte”.

“Trăim cu incertitudine şi oferim alternative”, a adăugat preşedintele TUI. Tunisia suferă încă efectele negative ale atacului terorist la un hotel cu turişti în iunie 2015, în care au murit 38 de persoane. Turoperatorul permite anulările gratuite pentru Istanbul în următoarele zile.

Egiptul trebuie să facă faţă doborârii unui avion în luna octombrie 2015, în care au decedat 224 de persoane, potrivit lui Joussen. Compania aminteşte că menţine încă întrerupte zborurile către şi de la Sharm El Sheikh, afirmând că Egiptul a reprezentant 6% din programul pentru iarnă 2014-15 şi 2% în vara anului 2015. Cu toate acestea, TUI Group are 45 de hoteluri în Egipt, 30 în management, 12 în propietate, unul în chirie şi două în regim de franciză. Un total de 13 din aceste hoteluri sunt în Sharm El Sheikh.

Friedrich Joussen.

Friedrich Joussen.

De asemenea, compania susţine întreruperea programului său din Tunisia, şi pentru a compensa ambele cazuri dezvoltă un plan alternativ care include creşterea capacităţii spre destinaţii, cum ar fi Insulele CanareRiu Hotels & Resorts, o companie deţinută de grup, a decis să se retragă din ţara, în care gestiona zece hoteluri.

Grupul a susţinut miercuri că scăderea rezervărilor de vacanţe în aceste ţări va avea un efect limitat asupra rezultatelor TUI, care menţine obiectivele sale de creştere pentru următorii de trei ani.

 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply