TUI Group cumpără vasul de croazieră de lux Europa 2 cu 278 mil. €

TUI Group a achiziţionat vasul de croazieră Europa 2 cu 278 milioane de euro, ca o investiţie strategică pentru a stimula grupul filialei sale Hapag-Lloyd Kreuzfahrten, cu sediul în Hamburg. 

Aşa cum a explicat compania într-un comunicat, Europa 2 este considerată ca fiind cel mai bun vas de croazieră din lume de către Berlitz Cruise Guide, iar tranzacţia a fost efectuată prin plata a 67 de milioane de euro în numerar şi 211 milioane în datorii.

Pe de altă parte, grupul a subliniat ca rentabilitatea Hapag-Lloyd Kreuzfahrten va creşte în mod semnificativ în anul fiscal 2014-15.

TUI Group cumpără vasul de croazieră de lux Europa 2 cu 278 mil. €

CEO-ul TUI Group, Fritz Joussen, a comentat că “achiziţionarea Europa 2 ne permite să obţinem îmbunătăţiri semnificative în rezultatele Hapag-Lloyd Kreuzfahrten. Ne aşteptăm ca tranzacţia să creeze deja efecte pozitive asupra beneficiilor din anul financiar în curs şi să îmbunătăţească EBITA companiei Hapag-Lloyd Kreuzfahrten pentru anul 2014-2015 cu aproximativ 20 de milioane de euro”.

Aşa cum am informat în ştirea TUI AG castiga cu 70% mai mult în 2014, în cazul TUI Cruises, veniturile sectorului de croaziere care sunt combinate cu cele ale Hapag-Lloyd Kreuzfahrten, au crescut cu 7,7% la 281 milioane de euro, în timp ce rezultatul operaţional s-a îmbunătăţit cu 9,7% în anul fiscal 2013-14.

 

Sursă: hosteltur.com

 

 

 

 

Leave a Reply