TUI şi Etihad vor crea un mare grup de transport aerian la care se alătură airberlin

Etihad Aviation Group şi TUI AG au confirmat că sunt n discuţii pentru a crea un “grup puternic de companii aeriene europene de leisure”, axat pe operarea zborurilor din punct la punct pentru a conecta pieţe turistice cheie. Airberlin a decis să se alature acestor negocieri şi ar contribui cu zboruri pe piaţă de vacanţe combinând zboruri cu TUIfly

Acest nou grup de companii aeriene ar servi o reţea extinsă de destinaţii din Germania, Austria şi Elveţia.

Airberlin, a doua cea mai mare companie aeriană din Germania, se află în mijlocul restructurării si ar transfera operatiunile de leisure ael grupului airberlin noii Etihad-TUI, inclusiv avioanlele operate de TUIfly pentru airberlin în cadrul unui contract de wet-lease (închiriere de avioane cu echipaj).

TUI şi Etihad vor crea un mare grup de transport aerian la care se alătură airberlin

TUI şi Etihad vor crea un mare grup de transport aerian la care se alătură airberlin

La începutul lunii trecute, a doua companie ca mărime din Germania a anunţat o schimbare profundă a modelului său de afacere şi reducerea flotei sale şi a echipajului care include segrarea într-o unitate de afacere independentă de zboruri de agrement.

Etihad şi TUI au afirmat, la rândul lor ca “grupul de companii aeriene de  leisure va fi susţinut de experienţa Etihad Aviation Group, grupul de aviaţie cu cea mai rapidă creştere din lume, şi vor utiliza capacitatea de distribuţie a celei mai recente tehnologii ale TUI.

Ei adaugă că “TUI AG, Etihad Aviation Group şi airberlin au intenţia de a încheia un acord preliminar. Orice acord care va fi semnat va fi supus aprobărilor corporative şi de reglementare necesare”.

 

Cele trei grupuri

TUIfly este parte din TUI Group, primul grup turistic din lume, cu aproximativ 75.000 de angajaţi care deservesc 30 de milioane de clienţi pe an la nivel global. TUI Group are un portofoliu de mai mult de 300 de hoteluri, 14 de nave de croaziere, şase companii aeriene europene cu aproximativ 140 de avioane şi o reţea de distribuţie cu acoperire la scară largă, care include peste 1.800 de agenţii si portaluri online.

Etihad Aviation Group  este unul dintre grupurile cu cea mai rapidă de creştere diversificată în industria aeriană şi a călătoriilor, cu peste 26.000 de angajaţi. Se compune din patru divizii de business – Etihad Airways, compania aeriană naţională a Emiratelor Arabe Unite; Etihad Airways Engineering; Grupul Hala, compania sa de management; şi grupul de companii aeriene la care acesta are acţiuni. Etihad Aviation Group are pachete minoritare în airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Etihad Regional, Jet Airways şi Virgin Australia.

Airberlin este a doua companie aeriană ca mărime din Germania. Anul trecut a transportat peste 30,2 milioane de pasageri. Airberlin oferă o reţea globală de rute prin parteneriatul strategic cu Etihad Airways, care deţine 29,21% din acţiunile airberlin, şi prin membrii alianţei oneworld.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply