Shadow

A treia croazieră care se întoarce la Miami cu cazuri pozitive

Trei croaziere care au plecat din Miami în a doua jumătate a lunii decembrie s-au întors cu cazuri pozitive de COVID-19 la bord. 

Nava de croazieră Carnival Freedom s-a întors la Miami duminică după ce un grup nedeterminat de pasageri a fost testat pozitiv.

Nava a părăsit Miami pe 18 decembrie și s-a oprit în Curaçao marțea trecută. Opțiunile sale planificate în insulele din Caraibe Bonaire, miercuri, și Aruba, joi, au fost anulate, deși i s-a permis să acosteze în Republica Dominicană vineri, ajunul Crăciunului.

Numărul de pasageri infectați nu a fost precizat până acum. Nava a acostat duminică în Port Miami cu 2.497 de pasageri si 1.112 membri ai echipajului la bord, potrivit televiziunii Local 10.

Pasagerii au primit o scrisoare cu scuzele căpitanului croazierei prin care ii anun´` ca vor primi un credit de 100 de dolari pe camera si un joc bingo gratuit, a detaliat acelasi post media.

„Răspândirea rapidă a variantei omicron afectează modul în care destinațiile răspund chiar și la un număr mic de cazuri”, a scris capitanul navei în scrisoarea din 22 decembrie.

Croaziera Carnival Freedom. Fotografie: Rapidfire / Wikimmedia Commons.

Joia trecută Royal Caribbean a indicat faptul că 55 de pasageri și membri ai echipajului Odissey of the Seas, care au navigat sâmbătă anterioară dintr-un port Lauderdale, au dat pozitiv la testul pentru boală în timpul unei croaziere de opt zile și în care 95% dintre persoanele la bord aveau „schema completă de vaccinare”.

Anunțul a venit la mai puțin de o săptămână după ce această companie a raportat că 48 de persoane de pe nava Symphony of the Seas, desemnată drept cea mai mare navă de croazieră din lume, a dat pozitiv la testul Covid la întoarcerea lor în Portul Miami după o călătorie de o săptămână în Caraibe.

Pierderi milionare în ultimul an

Croazierele sunt unul dintre sectoarele cele mai afectate de pandemie în SUA.

Florida și-a doborât propriul record de cazuri zilnice sâmbătă, pentru a doua zi consecutiv, adăugând 32.850 de cazuri noi în această zi de Craciun, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite (CDC).

Potrivit CDC, varianta omicron a devenit deja predominantă in Statele Unite, întrucât între 12 și 18 decembrie a reprezentat 73,2% din cazurile noi.

Statele Unite continuă să fie una dintre țările cele mai grav afectate de pandemie, cu peste 816.000 de decese și 52,1 milioane de infecții din martie 2020, indică numărătoarea Universității John Hopkins.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.