Trei elemente cheie pentru creşterea călătoriilor internaţionale în 2025

Creşterea clasei de mijloc la nivel mondial, care va favoriza crearea unei “clase sociale călătoare”, îmbătrânirea populaţiei, ce va genera noi forme de turism, şi creşterea conectivităţii, sunt cei trei factori principali care vor duce la o creştere semnificativă a călătoriilor internţtionale în rândul familiilor la nivel mondial în următorul deceniu, potrivit unui raport realizat de Visa Inc

 

Studiul estimează că aproximativ 282 de familii din întreaga lume vor planifica cel puţin o călătorie internaţională pe an în 2025, cu aproape 25% mai mult decât în 2015. 

 

Din concluziile sale iasă în evidenţă faptul că această creştere se datorează unor factori-cheie, cum ar fi creşterea clasei de mijloc la nivel mondialîmbătrânirea populaţiei şi creşterea conectivităţii, o consecinţă a globalizării. În plus, acesta susţine că aplicarea tehnologiei şi îmbunătăţirea infrastructurii vor contribui la această creştere. 

 

– Naşterea unei noi clase mondiale intineranta. Creşterea nivelului de venituri la nivel mondial crează o nouă “clasă călătoare”. 

 

Familiile care au un venit de cel puţin 18.000 de euro pe an, reprezintă mai mult de 90% din cheltuielile pentru călătoriile internaţionale. Se estimează că, în 2025, 945 de milioane de familii (jumătate din total) vor fi din acest interval de venituri, ceea ce va stimula şi mai mult aceste deplasări, în special cel al famiilor din ţările în curs de dezvoltare, cum ar fi China, Rusia şi Brazilia.

 

“Va apărea o nouă “clasă călătoare”, care va aloca o parte tot mai mare din venitul familiei călătoriilor internaţionale”, afirmă Wayne Best, economist-şef la Visa Inc. Şi adaugă că “probabil va fi mai în vârstă şi va veni, în special, din pieţele în curs de dezvoltare. Toate acestea vor marca un moment înainte şi după în profilul călătorului internaţional aşa cum îl cunoaştem astăzi”. 

 

– Îmbătrânirea globală. În 2025, călătorii de peste 65 de ani vor dubla călătoriile lor internaţionale, ajungând la 180 de milioane de deplasări, una din fiecare opt. 

 

Studiul estimează că turiştii mai în vârstă îşi vor putea permite călătorii mai lungi, la preţuri mai mari. Se vor consolida, de asemenea, noi tendinţe, cum ar fi turismul medical, care va favoriza ca unul dintre motivele pentru care aceste persoane vor călători să fie îngrijiirea sănătăţii. 

 

– Creşterea conectivităţii. Combinaţia de tehnologie şi globalizare facilitează posibilitatea de a călători. Studiul anticipează construirea de mai mult de 340 de aeroporturi în următorul deceniu şi crearea de noi rute şi destinaţii, care vor face călătoriile internaţionale mai usoare şi mai confortabile. 

 

Datorită internetului şi numărul de dispozitive mobile– la fiecare 100 de locuitori acestea vor creşte cu 37% între 2015 şi 2025- care există în lume, oamenii pot accesa mai uşor opţiunile de călătorie oferite. 

 

Conectivitatea digitală nu încurajează doar spontaneitatea în planificarea călătoriilor, ci stimulează, de asemenea, o gamă mai largă de opţiuni de turism şi gama de călătorii personalizate

 

Studiul, realizat în colaborare cu Oxford Economics, a analizat cheltuielile proiectate pe ţară şi regiune. Acest tabel arată primele 10 ţări în funcţie de cheltuielile estimate pe călătoriile internaţionale în 2025.

Studiul, realizat în colaborare cu Oxford Economics, a analizat cheltuielile proiectate pe ţară şi regiune. Acest tabel arată primele 10 ţări în funcţie de cheltuielile estimate pe călătoriile internaţionale în 2025.

Mai multe călătorii

Pe de altă parte, acesta susţine că în 2025 70,2% din călătoriile internaţionale vor fi făcute de către persoane cu vârste cuprinse între 35 şi 64 de ani. 20,2% din călătorii până la 34% şi 9,5% reprezintă pe cei de 65 de ani. 

 

“Indiferent de destinaţie, mai multe călătorii internaţionale înseamnă mai multe decizii atunci când cheltuim banii şi ca plata cu cardul să fie la fel de uşoară ca şi cum este la tine în ţară”, afirmă Carmen Alonso, directorul general al Visa în Spania.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply