Travelport este membră a unui consorțiu căruia i-a fost acordată finanțare UE pentru crearea unui instrument de planificare a călătoriilor online

Travelport (NYSE:TVPT), o Platformă de Comerț Turistic de top, anunță faptul că este membră a unui consorțiu căruia i-a fost acordată finanțare UE pentru a ajuta la proiectarea unei noi soluții de planificare și rezervare a călătoriilor online, ce utilizează multiple moduri de transport. EuTravel[1]  este un proiect cu o durată de 30 de luni, finanțat de Horizon 2020, care este cel mai mare Program de Cercetare și Inovare al Uniunii Europene la această dată.

Travelport este membră a unui consorțiu căruia i-a fost acordată finanțare UE pentru crearea unui instrument de planificare a călătoriilor online

Travelport este membră a unui consorțiu căruia i-a fost acordată finanțare UE pentru crearea unui instrument de planificare a călătoriilor online

 

Conducătorul proiectului este Inlecom Systems Ltd, o companie specializată în cercetarea în domeniul transportului, fiind, de asemenea, implicați un număr de furnizori de servicii turistice. Travelport va furniza date privind călătoriile prin intermediul tehnologiei sale API și, de asemenea, va contribui la proiectarea și implementarea sistemului pilot.

Acest sistem complet integrat va căuta și va prezenta călătorilor itinerarii sincronizate și le va permite să facă rezervări și să plătească călătoriile alese în întreaga Europă. Noul instrument va fi conceput atât pentru agenții de turism, cât și pentru turiștii individuali, și va facilita organizarea simplă a unei călătorii door-to-door multi-modale, în funcție de preferințele personale și chiar va ține cont de impactul de mediu.

Ioanna Fergadioti, Manager de Proiect la Inlecom, a precizat: „Suntem bucuroși să conducem acest proiect privind proiectarea unui nou instrument inovator și valoros de planificare a călătoriilor în Europa. Posibilele beneficii la nivelul societății, mediului și economiei ale serviciilor de informare, planificare și achiziție de legitimații pentru călătoriile multi-modale sunt uriașe, așa cum se subliniază într-un raport recent al Comisiei[2]. În plus, noi credem că această soluție va oferi noi oportunități de afaceri furnizorilor de servicii din industria turismului.”

Stephen O’Hara, Director Transport Feroviar, la Travelport, a declarat: „Suntem încântați să fim parte a acestei inițiative complexe a UE de proiectare a unei soluții de planificare a călătoriilor, prima de acest fel pentru Europa. Suntem bucuroși să lucrăm la acest instrument unic care va oferi furnizorilor de servicii și agențiilor de turism o modalitate mai simplă de a furniza servicii personalizate și de a satisface orice tip de nevoi specializate de călătorie.”

[1]

EuTravel (www.eutravelproject.eu) a primit finanțare prin Programul de Cercetare și Inovare al Uniunii Europene Horizon 2020, în cadrul Acordului de Finanțare Nr. 636148.

 

[2] Foaie de parcurs pentru furnizarea unor servicii paneuropene de informare, planificare și achiziționare a legitimațiilor pentru călătoriile multi-modale, SWD (2014) 194 final 13/6/2014.

Leave a Reply