Travelport achiziţionează un pachet majoritar în platforma germană travel-IT

Travelport a anunţat cumpărarea unui pachet majoritar în platforma de turoperatori germani travel-IT, ca parte a strategiei sale pentru a creşte prezenţa sa pe această piaţă.

Într-un comunicat, grupul, care deţine GDS-urile Galileo şi Worldspan şi agenţia online Orbitz, scoate în evidenţă ca piaţa germană a călătoriilor de leisure ajunge la 26.000 de milioane de euro pe an, fiind cea mai mare din Europa, de unde interesul său pentru ea.

Travelport subliniază faptul că o parte foarte importantă a distribuţiei de călătorii în Germania se face prin turoperatori, atât cea de pachete tradiţionale cât şi de pachete dinamice. Travel-IT este o platformă care permite accesul în timp real la oferta celor mai mari turoperatori germani.

Travelport achiziţionează un pachet majoritat în platforma germană travel-IT

În ultimii ani, Travelport a făcut o investiţie strategică de peste 475 milioane de dolari (400 milioane de euro) în dezvoltarea platformei sale comerciale de călătorii, şi oferă conţinut de la 400 de companii aeriene şi 600.000 de hoteluri. Participarea în travel-IT face parte dintr-un plan mai amplu de a investi în sectorul turoperatorilor germani.

Directorul general al Travelport în Germania şi Elvetia, Juergen White, a asigurat că “aceasta este o investiţie interesantă pentru Travelport. Ne va permite să oferim o gamă completă de produse şi conţinut pentru cea mai mare economie din Europa, pentru ambele, agenţii tradiţionale şi online, susţinută de mulţi dintre cei mai importanţi turoperatori din Germania”. El adaugă că travel-IT “oferă câteva inovaţii semnificative atât pentru agenţii cât şi pentru turoperatori, care fac distribuţia şi vânzarea de produse de călătorii de leisure mai bună decât oferta tradiţională”.

La rândul său, CEO-ul travel-IT, Michael Kalt, a spus că “Travelport aduce inovaţia reală care va transforma afacerea noastră pe termen lung. Investiţia marchează o nouă etapă pentru compania noastră şi va creşte veniturile şi creşterea pentru travel-IT şi partenerii săi. Noi intenţionăm să agităm sectorul de leisure şi să aducem creşterea opţiunilor, flexibilitatea şi eficienţa pentru turoperatori, agenţii şi consumatori”.

 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply