Tranzacţiile hoteliere vor ajunge în acest an la 60.000 mil. €

Tranzacţiile hoteliere vor ajunge în acest an la un volum de 57.000 şi 60.000 milioane de euro la nivel mondial, reprezentând o creştere de 15% faţă de volumele înregistrate în 2014, aşa cum se desprinde din cel mai recent raport întocmit de JLLHotel Investment Outlook. Dacă aceste previziuni se vor adeveri, acesta ar fi cel mai mare volum de vânzări înregistrat în ultimii opt ani.

“Piaţa hotelieră continuă să câştige în greutate, iar investitorii sunt dispuşi să urmărească cele mai atractive oferte hoteliere“, explică Mark Wynne-Smith, CEO-ul diviziei Hotels & Hospitality al JLL la nivel mondial, care prevede, de asemenea, “o creştere a veniturilor pe cameră disponibilă (RevPar) între 5% şi 8% în acest an”, ceea ce “este un semn bun pentru acest an, care mai are încă loc pentru îmbunătăţiri în viitor”.

Este de aşteptat ca în 2015, volumul operaţiunilor din regiunea EMEA se ridică la 21.600 milioane de euro. Continentul american va conduce activitatea, cu un volum care ar putea depăşi 30.000 de milioane de euro, în timp ce estimările pentru Asia-Pacific indică suma de 7.400 milioane de euro.

Investiţiile chineze în străinătate vor depăşi cele 4.300 mil. € în acest an, de cinci ori mai mult decât în 2014. În imagine Clădirea España din Madrid, cumpărată de magnatul Wang Jianlin cu 265 mil. €.

Investiţiile chineze în străinătate vor depăşi cele 4.300 mil. € în acest an, de cinci ori mai mult decât în 2014. În imagine Clădirea España din Madrid, cumpărată de magnatul Wang Jianlin cu 265 mil. €.

 

Volumul tranzacţiilor în industria hotelieră va fi stimulat în 2015 de către mai multe motoare, dintre care ies în evidenţă recuperarea cereriio creştere a lichidităţii pe pieţele datoriei, un nivel record de operaţiuni pentru active individuale, mai multe tranzacţii de portofoliu în pieţele secundare, şi o crestere a investiţiei străine.

 

Investiţii chineze

Este de aşteptat ca fondurile de capital de capital de risc din SUA şi investitorii din Orientul Mijlociu să continue să acapareze cea mai mare parte a capitalului străin. Cu toate acestea, China se va afla în frunte în ceea ce priveşte creşterea anuală a alocărilor de capital.

Investiţiile chineze în străinătate, aşa cum indică JLL, “au înregistrat o creştere fără precedent în 2014 datorită rezistenţei economiei sale în expansiune şi a aprecierii monedei sale. Politicile Ministerului Comerţului din China au promovat relaxarea restricţiilor aplicate marilor investiţii în străinătate, în timp ce au facilitat procesul de autorizare a achiziţiilor în alte ţări. Aceste ajustări au oferit investitorilor din gigantul asiatic un acces mai mare la cele mai importante pieţe-cheie din întreaga lume, cum ar fi Londra, Paris, New York, San Francisco şi Sidney“.

JLL se aşteaptă ca investiţiile chineze în străinătate să depăşească 4.300 milioane de euro în 2015, de cinci ori mai mult decât în 2014. Acest lucru va situa investitorii chinezi în rândurile celor care contribuie cel mai mult, ca Statele Unite şi Orientul Mijlociu, când în urmă cu câţiva ani nici măcar nu se află printre primii zece.

 

Perspective pe regiuni

EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa): Se estimează că volumul investiţiilor hoteliere în regiune va ajunge la 21.600 de milioane de euro în 2015. Vânzările vor fi impulsionate de operaţiunile axate pe active individuale, cu Londra şi Paris în frunte, în timp ce tranzacţiile de portfoliu, conform prognozelor, se vor concentra în Marea Britanie, Germania şi Spania. Firmele de capital de risc manifestă un interes în creştere pentru achiziţionarea de active în piete în pieţele europene meridionale şi emergente, în căutarea de profituri mai mari. Fluxul de investiţii din Orientul Mijlociu va rămâne important şi se va concentra asupra activelor trofeu pe pieţele majore. JLL se aşteaptă, de asemenea, la o creştere a împrumuturilor securitizate.

Continentul american: Fondurile de capital de risc sunt dispuse să investească, iar unele dintre obiectivele lor principale vor fi portofoliile select service, complexele turistice şi pieţele secundare. Piaţa hotelieră din Canada îşi menţine profitabilitatea puternică, în timp ce lichiditatea mexicană continuă să crească datorită dinamismului oferit de vehiculele de investiţii de tip Socimi (Societăţi Anonime Listate de Investiţii Imobiliare) apărute în 2012. Investitorii abordează cu prudentă piaţa braziliană, în timp ce partea de nord a Americii de Sud a devenit un centru de interes pentru investitori, cu Columbia în frunte. În Statele Unite, creditul curge în continuare şi emiterea de titiluri de valoare ipotecare comerciale hoteliere (CMBS) redevin importante, înregistrând 60% din maximul lor anterior.

Asia-Pacific: Este de aşteptat o creştere a volumului de tranzacţii de între 10% şi 15%, caracterizat printr-o creştere a interesului în Japonia, în special pentru tranzacţiile de portofoliu din ţară, precum şi încrederea fermă în AustraliaPiaţa indoneziană va fi favorizată în parte de fluctuaţiile ratelor dobânzilor şi va creşte, de asemenea, lichiditatea în China.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply