Topul celor mai mari lanţuri hoteliere la nivel mondial

Revista americană Hotels a elaborat clasamentul internaţional a lanţurilor hoteliere corespunzător pentru anul 2014. Primul loc în acest clasament este ocupat de InterContinental Hotels Group (IHG).

Topul 5 este condus de InterContinental Hotels Group (IHG), cu 4.653 hoteluri şi 679.050 de camere. Al doilea loc este pentru Hilton Worldwide, cu 4115 hoteluri şi 678.630 de camere, în timp ce al treilea loc a fost obţinut de Marriott International, cu 3.916 hoteluri si 675.623 de camere. Pe locul 4 se află Wyndham Hotel Group şi pe al cincilea Choice Hotels International.

Resort aparţinând lanţului spaniol Meliá Hotels International care ocupă locul 20 în top.  Fotografie: Paradisus Palma Real, din Republica Dominicană.

Resort aparţinând lanţului spaniol Meliá Hotels International care ocupă locul 20 în top.

Accor Hotels ocupă locul al şaselea şi Starwood Hotels Worldwide al şaptelea. Carlson Rezidor se află pe 11 şi Hyatt Hotels pe 14.

Pe lângă această listă de 300 de lanţuri internaţionale, revista americană a elaborat şi alte clasamente, topul 50 al brandurilor, topul 50 al hotelurilor, topul 25 al consorţiurilor, topl 10 al francizelor şi topul 10 al companiilor cu hoteluri în gestiune.

Best Western se află pe primul loc în clasamentul de branduri, fiind urmat de Holiday Inn Hotels and Resorts şi de Holiday Inn Express, amândoua făcând parte din lanţul IHG.

Majoritatea clasamentelor sunt conduse de lanţuri americane, cu exceptia topului 25 al consorţiului, unde pe primul loc se alfă Hotusa Hotels, un lanţ spaniol şi cel al lanţurilor cu hoteluri în gestiune, condus de un lanţ din Shanghai, Hotel Inns & Hotels Management.

 

pdf_image  Clasamentul mondial al lanţurilor hoteliere

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply