Topul 5 al intermedierii online în 5 pieţe cheie din Europa

Poziţia marilor intermediari online diferă în funcţie de pieţe, cu o distribuţie foarte specifică şi tendinţe foarte diferite, după cum arată acest infographic, pregătit de furnizorul de tehnologie eRevMax. 

Bazându-se pe rezervările procesate de companie timp de un an, infographicul prezintă topul 5 al distribuţiei online în fiecare din cele cinci pieţe-cheie ale continentului: Marea Britanie, Franţa, Germania, Spania şi Rusia.

Astfel, în cazul Regatului Unit, primul loc este pentru Booking, urmat de LateRooms, Expedia, Hotelbeds şi Agoda. În schimb, în Germania, liderul este HRS, în timp ce în continuare se află Expedia, Booking, Hotelbeds şi, din nou, încheie topul Agoda.

Revenue Stats

Sursă: eRevMax

Infographicul evidenţiază modul în care piaţa britanică, pătrunderea utilizării PMS-ului (Property Management System) este de 90% în sectorul hotelier, în timp ce pe piaţa germane se constată că 41% din rezervările online sunt controlate de OTA.

Booking este, de asemenea, lider în Franţa, Spania şi Rusia, al doilea loc fiind ocupat de HRS în piaţa franceză şi de Expedia în celelalte două. Din piaţa spaniolă evidenţiază că deja 29% din rezervări sunt făcute prin intermediul mobilului, în timp ce pe piaţa rusă, penetrarea online la nivel general este de doar 33%.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply