Tokyo şi Paris, destinaţiile preferate de turiştii chinezi

Capitala japoneză Tokyo, este destinaţia preferată a turiştilor chinezi în călătorille de distanţă scurtă, în timp ce Parisul este oraşul preferat de cei care aleg călătoriile intercontinentale, potrivit unui raport al Federaţiei Mondiale a Oraşelor Turistice, organizaţie neguvernamentală stabilită în 2012, care reuneşte 172 de localităţi din întreaga lume.

Roma, Los Angeles, Sydney, Londra, Veneţia, Washington, New York, Florenţa şi Frankfurt, în această ordine, lista celor mai solicitate zece destinaţii de către turiştii de lungă distanţă din China.tttttt

Raportul aminteşte că 120 de milioane de turişti chinezi au călătorit în străinătate în 2015, cu 10% mai mult decât în 2014. Date care fac din China cel mai mare emitent de turişti la nivel global şi contribuie la creşterea sectorului în întreaga lume.

Parisul este oraşul preferat de turiştii chinezi în călătoriile lor de lungă distanţă.

Parisul este oraşul preferat de turiştii chinezi în călătoriile lor de lungă distanţă.

Statele Unite, Japonia, Coreea de Sud şi Regatul Unit au fost ţările care au crescut cel mai mult în această piaţă în anul 2015, când turiştii din ţara asiatică au cheltuit în afara ţării lor 192.000 milioane de euro, o creştere anuală de 17%.

Printre destinaţiile de distană scurtă preferate, trei dintre primele 10 sunt japoneze, în ciuda frecventărilor politice dintre cele două ţări. Există, de asemenea, patru oraşe sud-coreene şi două oraşe thailandeze.

După capitala japoneză, cele mai vizitate locuri de către chinezi în Asia de Est sunt în această ordine: Seul, Bangkok, Osaka (Japonia), insula din Coreea de Sud Jeju, Nagoya (Japonia), oraşul de pe litoralul Thailandiei Pattaya, Singapore, Inchon şi Busan -ambele în Coreea de Sud-.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply