Titanic II va naviga în 2018 (video)

O replică a Titanicului, faimoasa navă care s-a scufundat în aprilie 1912, în care au murit 1.503 persoane, este construită de miliardarul Clive Palmer, propietarul Blue Star Line, şi va începe să navigheze în 2018.

Constructia sa a fost anunţată acum cinci ani, în aprilie 2012, când data prevăzută pentru navă era 2016, dar în cele din urmă a fost amânată încă doi ani.

Cu toate acestea, noul Titanic va avea toate măsurile de siguranţă moderne, control prin satelit, sisteme de navigare digitală şi “tot ceea ce este de aşteptat să aibă o navă a secolului XXI”, a explicat directorul de marketing al companiei, James McDonald publicaţiei New York Post.

Titanic II va naviga în 2018 (video)

Nava va avea o lungime de 270 de metri, 53 de metri lungime şi va putea ajunge la o viteză de 24 de noduri. În ceea ce priveşte capacitatea, va putea găzdui 2.400 de pasageri, cu 177 mai mulţi decât Titanicul original.

Până în prezent, 40.000 de persoane şi-au exprimat interesul faţă de bilete pentru călătoria inaugurală, care va repeta cursul original al navei dispărute, de la Southampton, Anglia, la New York.

Titanic II va funcţiona doar ca şi croazieră, în timp ce nava originală transportă, de asemenea, scrisori şi marfă, în plus faţă de transportul de persoane.

“Pasagerii de la cele trei clase nu se vor amesteca”, a asigurat milionarul responsabil de proiect în cadrul unei conferinţe de prezentare la New York, care a asigurat totuşi că are în vedere oferirea de pachete care să permită pasagerilor să experimenteze cele trei clase în timpul croazierei de şase zile în Atlantic.

Pasagerii de la bord replicii se vor putea îmbarca dacă doresc ca şi epoca Titanicului şi să mănânce meniul original în nişte sele de mese foarte asemănătoare cu cele ale predecesorului său.

Nu va exista nici telefon nici televizor şi se studiază accesul la Internet. În schimb va avea camere cu aburi, camere pentru fumatori, cazino, teatru şi chiar un spital.

Principalele diferenţe cu originalul constă dintr-un motor high-tech, aer condiţionat şi o punte de siguranţă cu mai multe bărci de salvare, inclusiv 18 bărci de salvare motorizate.

Titanicul a fost cel mai mare şi mai luxos transatlantic din lume, atunci când s-a lovit de un iceberg în Atlanticul de Nord şi s-a scufundat la 15 aprilie 1912. Doar 700 de persoane, din cele peste 2.200 de persoane care erau la bord au supravieţuit în ceea ce a fost cel mai faimos dezastru maritim din istorie.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply