Time-lapse ca un element în strategia de video-marketing

Evoluţia în consumul de conţinuturi în format video obligă destinaţiile să fie dinamice în generarea de conţinut, să transmită utilizatorului în cel mai scurt timp posibil şi să influenţeze faza de inspiraţie de înainte de a decide destinaţia călătoriei. Tehnica time-lapse-ului este o tehnică atractivă şi simplă pe care multe destinaţii le utilizează pentru a dezvolta un conţinut dinamic şi cu un impact asupra turistului care caută senzaţii noi prin intermediul conţinuturilor de pe platforme precum Youtube sau Vimeo.

Consumul de conţinuturi în format video s-a consolidat şi s-a democratizat odată cu dispariţia dispozitivelor mobile. Este o adevărată revoluţie care a avut loc în conţinutul audiovizual, de la tevizorul clasic de tub la a putea consuma video practic de oriunde şi în timp real. Toate acestea precipită necesitatea pentru branduri de a genera conţinuturi video şi a le adapta la utilizatorul care navighează de pe toate tipurile de dispozitive. Potrivit unui studiu realizat de compania Cisco, pentru anul 2019, 80% din traficul de consum pe Internet ar trebui să fie video, cu o creştere de 64% faţă de 2014.

Şi nu numai asta, dar video-ul va fi un instrument fantastic pentru a influenţa noile generaţii şi chiar aşa-numiţii Millennials“Brandurile găsesc în video-ul online un mod foarte eficient de a ajunge la un public mai tânăr, la care este mai greu de ajuns prin intermediul televizorului, nu numai prin publicitate ci şi prin conţinutul propiului brand“, asigură Mark Waugh, global managing director al agenţiei Newcast.

Time-lapse ca un element în strategia de video-marketing

Time-lapse ca un element în strategia de video-marketing

Video-ul ca şi tehnologie uşurează transmiterea de senzaţii, nu pentru ca fotografia sau, de exemplu, radio-ul nu fac acest lucru, ci şi pentru că video-urile necesită mai puţin efort de la spectator şi, prin urmare, sunt mai suceptibili de a afecta procesul ipotetic de luare a deciziilor. Şi aşa cum se zice de obicei “o imagine valorează cât o mie de cuvinte”, imaginaţi-va tot ceea ce comunică o mie de imagini în mişcare cu sunet. Potenţialul imens pe care îl ofera video-ul nu trece neobservat pentru aproape nimeni şi, prin urmare, specialiştii care se dedică marketing-ului online au învăţat bine lecţia. Potrivit portalului web The Web Video Marketing Council, 96% din profesioniştii de marketing  B2B  utilizează video-ul în campaniile lor, de fapt ei afirmă că video-ul este formatul ideal pentru a conecta cu publicul şi a atrage atenţia într-o piaţă plină de zgomot.

 

Video marketingul şi inspiraţia călătorului

În ceea ce priveşte turismul importanţa video-ului în faza de inspiraţie influenţează foarte direct în alegerea destinaţiei. Conform studiului realizat de Google cu privire la conţinut şi influenţa sa în luarea deciziei de către turist, 45% din turiştii de leisure, 72% din turiştii de business şi 74% din turiştii din sectorul de lux au văzut un video turistic în timp ce îşi planificau călătoria şi au rezervat. Prin urmare, există vreo îndoială în a alege videoul pentru a da vizibilitate oricărui brand? O altă problemă este dacă acesta este ieftin, dacă există un randament în investiţie sau dacă clientul nostru consumă acest tip de conţinut, aici trebuie să aprofundăm mai mult şi să analizăm fiecare caz în parte.

Tehnica time-lapse-ului nu este nouă şi nici nu implică multă dificultate a priori, cu toate că a o domina este o artă. Efectul se obţine prin intermediul formatelor video care modifică viteza pentru a arăta în spaţii scurte de timp imagini înregistrate în intervale mai lungi. Această tehnica are mulţi adepţi existând chiar şi un festival anual specializat şi în care te poti bucura de adevărate minuni, festivalul în cauza este Time-lapse Showfest.

 

De ce au atât de mult succes Time-Lapse-urile?

Sentimentele pe care le ai atunci când vezi un time-lapse sunt ciudate, deoarece sunt moduri foarte impactante şi dinamice de a transmite ceea ce ar putea fi experienţa ta într-o anumită destinaţie, acelaşi loc înregistrat şi asamblat de doi profesionişti îti va oferi două puncte de vedere diferite. Time-lapse-ul oferă o combinaţie de elemente care îl fac foarte atractiv:

– Concrete: sunt video-uri scurte în care se doreşte promovarea unui punct de vedere al destinaţiei.

– Dinamice: Time-lapse-urile aduc cu sine mişcare şi versatilitate, astfel încât invită la acţiune.

– Muzica: Combinaţia de imagini şi muzică pe peisaje spectaculoase sau cu privire la situaţii concrete, le oferă o notă foarte specială.

– Perspective: Cunoaşterea mai multor puncte de vedere diferite care îţi permit să vezi fotografia din locuri imposibile.

– În timp real: Te bucuri de o destinaţie în timp real, accelerând ceea ce se întâmplă în locul respectiv, oferind o versiune distractivă.

Iată câteva exemple de astfel de video-uri:

Landscapes: Volume Two from Dustin Farrell- dustin@dfvc.com on Vimeo.

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply