Thomson Airways va fi principala companie aeriană a TUI Group

TUI Group, compania mamă a Thomson Airways, va merge mai departe cu planurile de a fuziona toate companiile aeriene filiale într-un singur operator, care acoperă toate activităţile de transport aerian. Proiectul a anunţat în luna aprilie a anului trecut ar include TUIfly (Germania), TUIFly Nordic, ArkeFly şi Jetairfly reunite în Thomson Airways, cea mai mare companie aeriană a grupului şi piatra de temelie a proiectului.

Compania Corsair a fost exclusă din proiect, pentru ca TUI se află în discuţii pentru a-l vinde unui cumpărător al cărei identitate nu a fost dezvăluită.

Thomson Airways va fi principala companie aeriană a TUI

Grupul se confruntă în diferitele sale pieţe la concurenţa în crestere a companiilor low cost, cum ar fi Ryanair, EasyJet şi Norwegian, precum şi rivalul său Thomas Cook, a cărui grup de companii aeriene include Thomas Cook Airlines UK, Thomas Cook Belgia, Thomas Cook Scandinavia şi Condor. Tocmai pentru aceste provocări, unii analişti au criticat alegerea Thomson Airways ca baza sa de costuri este cea mai mare dintre toate companiile aeriene ale TUI Group.

Potrivit lui Reuters, TUI ar putea muta activităţile de gestionare şi unele activităţi MRO ale Marii Britanii, cu scopul de a obţine economii anuale de mai mult de 100 de milioane de euro. Deşi, cu toate acestea, măsura ar pune în pericol aproximativ 400-450 de locuri de muncă din cele peste 2.000 de locuri de muncă ale sediului TUIfly în Hannover, se crede că reducerile au fost negociate ca parte a programului de restructurare a Max Thrust ale Grupului TUI.

Decizia finală este aşteptată de Paşti.

 

Sursă: hosteltur.com

One comment

  1. […] Această miscare ar putea fi o extensie a strategiei pe care a anunţat-o deja în luna februarie grupul de a organiza cele cinci branduri ale companiilor aeriene charter cu crearea unei singure companii aeriene, aşa cum am informat în Thomson Airways va fi principala companie aeriană a TUI Group. […]

Leave a Reply