Thomas Cook a finalizat anul 2016 câştigând cu 49% mai puţin

În anul fiscal complet 2016, pe care compania Thomas Cook l-a încheiat la data de 30 septembrie anul trecut, profitul companiei a rămas  la 9 milioane de lire sterline (10,8 milioane de euro), o scădere de 49%, rezultat care include efectul cursului de schimb valutar şi  preţul combustibilului, faţă de cele 19 milioane de lire sterline (22 de milioane de euro) pe care le-a câştigatî n 2015.

Veniturile companiei au scăzut, de asemenea, foarte uşor, cu 2% ajungând la 7.812 milioane de lire sterline (9.109 milioane de euro), comparativ cu cele 7.834 milioane de lire sterline (9.137 milioane de euro) de anul trecut.

CEO-ul Thomas Cook, Peter Frankhauser a subliniat că a fost “un an dificil pentru turism”, dar totuşi reacţia rapidă a grupului în ceea ce priveşte reorganizarea programului stimulând vânzările pentru Marea Mediterană de Vest şi distanţa lungă, împreună cu beneficiul unui euro putenic, “ne ajută să menţinem nivelul de venituri al grupului”. În plus, “o abordare spre vânzări de hoteluri de branduri proprii sau asociate au generat o marjă de profit record în diviziile din Marea Britanie şi Europa de Nord”.

Thomas Cook a finalizat anul 2016 câştigând cu 49% mai puţin

El adaugă că profitul operaţional de bază de 308 milioane de lire sterline (359 milioane de euro). Cu toate acestea, rezultatele reflectă “scăderea cererii clienţilor pentru Turcia, care a afectat în special Condor, şi efectul atacurilor de la Bruxelles în divizia noastră din Belgia“.

În ceea ce priveşte detaliile pozitive ale grupului au ieşit în evidenţă progresele bune ale rezervărilor pentru 2017 în principalele pieţe, satisfactţa clienţilor, care a crescut cu 6%, şi rezultatul pozitiv al abordării sale pentru hotelurile proprii, despre care indică faptul că în acest moment are 14 hoteluri ale brandului propriu în construcţie, inclusiv un Ocean Beach Club în Cipru şi al treilea Casa Cook programat pentru Mallorca.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply