Thomas Cook a încheiat anul fiscal cu profit pentru prima dată în ultimii cinci ani

Thomas Cook a obţinut un profit după impozitare de 19 milioane de lire sterline (27 milioane de euro) în anul fiscal 2015, încheiat la 30 septembrie, comparativ cu pierderile de 115 milioane de lire sterline (163 milioane de euro) de anul trecut. Grupul a subliniat că este prima dată în cinci ani când obţine profit după plata taxelor.

Cu toate acestea, în ultimul an veniturile grupului au scăzut considerabil, de la 8.588 milioane de lire sterline (12.150 milioane de euro) din 2014, la 7.834 milioane de lire sterline (11.083 milioane de euro) în 2015, cu o scădere de 9,6%.

Thomas Cook a încheiat anul fiscal cu profit pentru prima dată în ultimii cinci ani

EBIT-ul ajustat a scăzut cu 4%, la 310 milioane de lire sterline (438 milioane de euro), în timp ce, ca şi o evoluţie pozitivă, datoria netă a scăzut cu 57%, la 139 milioane de lire sterline (196 milioane de euro).

Turoperatorul spune că s-a îmbunătătit semnificativ afacerea sa în Marea Britanie, în timp ce rămâne, de asemenea, puternică în Nordul Europei şi în divizia acţionarilor săi la începutul anului 2017, pe baza câştigurilor preconizate pentru anul 2016, precum şi a aşteptarilor sale cu privre la impulsul ce îl va oferi alianţa sa cu grupul chinez Fosun.

Deşi grupul a evitat să facă în această situaţie o evaluare cu privire la pierderile cauzate de instabilitatea anumitor destinaţii, CEO-ul Thomas Cook, Peter Frankhauser, a subliniat faptul că personalul “a arătat o mare dedicare în vremuri de criză”, pentru a da asistenţă clienţilor şi a semnalat că această atitudine este un “avantaj cheie” a ofertei sale.

Frankhauser, a recunoscut astăzi că nu a mai văzut astfel de vremuri incerte pentru sectorul turismului în cei 30 de ani de carieră, dupa atentatele din Tunisia, Paris şi Egipt. “În cei treizeci (de muncă), nu am mai experimentat aşa ceva. Noi operăm în vremuri incerte, dar ştim că atunci când consumatorul doreste să călătoreasca, recunoaşte siguranta mare pe care un operator ca noi le-o poate oferi”, a adăugat el.

Frankhauser a spus că este prea devreme să cunoaştem tendinţa sectorului ca urmare a atentatelor, dar a subliniat faptul că experienţa sa îi spune să se intoarca repede”.

Thomas Cook a fost nevoit să repatrieze în Marea Britanie 1.700 de turişti din Sharm El Sheikh după atentatele din octombrie şi, după ce guvernul britanic a decis să suspende zborurile.

 

 

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply