Shadow

Thailanda a primit primii turiști după șapte luni de închidere

Primul grup de turiști care a ajuns în Thailanda după șase luni de frontiere închise este un grup de chinezi din Shanghai. Aceștia au sosit respectând noile condiții de viză, intrările internaționale și măsurile de siguranță și vor trebui să petreacă 14 zile în carantină la întoarcere. Înainte de a explora țara, cei 41 de turiști au fost nevoiți să aibă rezultate negative de două ori la un test de Covid-19 și să instaleze o aplicație de monitorizare pe mobilele lor. 

Un grup de 41 de turiști chinezi sunt primii care vizitează Thailanda după cele șapte luni în care această țară a rămas cu frontierele închise din cauza pandemiei. Dar nu este confortabil: la întoarcere vor fi nevoiți să facă o carantină de 14 zile, iar în Thailanda vor trebui să dea negativ de două ori la un test și vor fi monitorizați printr-o aplicație instalată pe telefoanele lor mobile.

Viza permite turiștilor să rămână în țară timp de 30 de zile.

Un al doilea grup de turiști va sosi săptămâna aceasta de la Guangzhou la Bangkok, iar autoritățile thailandeze estimează că în noiembrie numărul turiștilor va crește la 400. 

Totuși, autoritățile se tem că protestele care au avut loc pe străzile principalelor orașe ale țării ar putea dăuna recuperării turismului și nu este exclus ca protestele să crească și să se poată încheia cu o nouă lovitură de stat.

Autoritățile thailandeze se asigură că siguranța turiștilor nu este amenințată și că nu au existat anulări.

Thailanda a fost grav afectată de pandemie și de restricțiile care rezultă din aceasta. Turismul s-a oprit complet timp de șapte luni, până la punctul în care faimoasa insula Phuket, care a primit nouă milioane de turiști anul trecut, a fost descrisă drept o „insulă privată”.

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.