Shadow

Tendințe COVID pentru vară: sejururi mai lungi la hotel

Turiștii europeni care vor îndrăzni să călătorească vara viitoare în Europa vor opta pentru sejururi mai lungi comparativ cu 2019, înainte de pandemia de coronavirus, potrivit unui studiu realizat de compania de marketing digital Sojern, pe baza căutărilor hoteliere. Pe de altă parte, sejururile de una până la trei nopți, care anterior reprezentau 68% își văd cota redusă la 38%. 

Sojern añade metabúsqueda y una plataforma de marketing digital de múltiples canales

Înainte și după pandemie

Raportul făcut de Sojern se bazează pe căutări de cazare (efectuate până pe 9 februarie în 18 țări europene) pentru a rămâne între 1 iunie și 31 august 2021.  

 

„Când analizăm modificările duratei călătoriilor în comparație cu ceea ce este planificat la începutul anului 2021, există o schimbare clară în preferință pentru călătoriile mai lungi„, potrivit analiștilor Sojern. 

 

Astfel, putem vedea cum călătoriile care durează patru până la șapte zile își văd cota de piață în creștere semnificativă, de la 22,6% acum doi ani până acum la 36,8%

 

De asemenea, crește cota de călătorii de la 8 la 14 zile: cota sa a a fost de 6,32% în urmă cu doi ani și pentru vara aceasta se ridică la 20,43%

 

Interesul pentru călătoriile de peste 15 zile este chiar în creștere. Ponderea sa merge de la 2,24% la 4,11%. 

 

Cauze

Potrivit lui Sojern, cauzele care ar explica această preferință pentru călătoriile mai lungi pot fi variate. 

 

De exemplu, tendința de a rezerva mai multe zile de vacanță la hotel „ar putea reflecta faptul că mulți oameni nu au călătorit în străinătate mult timp din cauza pandemiei”. 

 

S-ar putea, de asemenea, ca un număr semnificativ de angajați să aibă zile de vacanță în asteptare în 2020 și să le fie transferate în 2021, „ceea ce înseamnă că sunt gata să se deconecteze și să aibă o vacanță mai lungă”, spune Sojern. 

 

Câștigarea și pierderea destinațiilor

Trebuie remarcat faptul că Spania, Grecia și Portugalia sunt, a priori, destinațiile din Europa care suscită cel mai mult interes în rândul consumatorilor din 18 țări europene de a călători în vara anului 2021, după cum se reflectă în datele de rezervare de zboruri furnizate de Sojern. Nu se întâmplă același lucru cu Franța, Italia, Regatul Unit, Germania sau Olanda, care își pierd ponderea față de 2019. 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.