Țările şi oraşele cu cel mai bun WiFi în hoteluri

Clasamentul oraşelor şi ţărilor cu cel mai bun sau prost WiFi întocmit de Hotelwifitest arată că în Europa vei găsi cel mai probabil o bună calitate a serviciului, în timp ce în Statele Unite există mai multe hoteluri care îl oferă gratuit.

Mai exact, raportul arată că în Europa sunt cu 33% mai multe şanse decât în Statele Unite să găseşti un hotel care oferă WiFi de calitate, în timp ce în Statele Unite sunt cu 14% mai multe şanse ca hotelul să ofere WiFi gratuit în cameră.

Țările şi oraşele cu cel mai bun WiFi în hoteluri

Asia se alfă pe primul loc în ceea ce priveşte calitatea WiFi-ului (49,5%), dar cu toate acestea se află pe ultimele locuri în ceea ce priveşte procentul hotelurilor care oferă WiFi gratuit în cameră (61,2%). Coreea de Sud este liderul în WiFi-ul de înaltă calitate (92%), aflându-se cu 7,1 puncte peste a doua cea mai bună ţară, Japonia.

România se află pe locul al cincilea în lume în ceea ce priveşte calitatea WiFi-ului în hotelurile sale (78%), fiind depăşită, pe lângă Coreea de Sud şi Japonia, de Ucraina şi Elveţia. 71,4% din hotelurile din România oferă WiFi gratuit în cameră.

Pe ultimele locuri ale clasementului, în ceea ce priveşte calitatea WiFi-ului oferit de hoteluri, se află IndoneziaGrecia şi Cambodgia.

Țările şi oraşele cu cel mai bun WiFi în hoteluri

În ceea ce priveste oraşele cu cel mai bun WiFi, acestea sunt Stockholm, Budapesta, Tokyo şi Dublin. La polul opus se află, Milano, Sao Paulo, Paris sau San Francisco. Niciun oraş din Romania nu apare în acest clasament.

 

Sursă: hosteltur.com şi hotelwifitest.com

Leave a Reply