Țările cu cel mai mare număr de noi rute de transport aerian în 2015

Studiu/ În 2015, industria mondială a transportului aerian a deschis mai mult de 3.900 de noi rute aerienenumăr care reprezintă o medie de aproape 60 de servicii noi pe săptămână şi depăşeşte cu peste 500 noile rute deschise în 2014.

Acest lucru a fost evidenţiat de portalul specializat în monitorizarea şi analiza deschiderii de rute aeriene la nivel mondial anna.aereo, a cărei baze de date de noi rute indică faptul că, în mod specific, 359 de companii aeriene din întreaga lume au lansat 3.141 de noi servicii în 173 de ţări în anul 2015, dintre care, aproximativ 44% corespund rutelor între două aeroporturi şi erau deja operate de cel puţin o altă companie; în timp ce restul, aproximativ 1.760, erau cu adevărat rute noi.

Frecvenţa medie a serviciilor lansate unde există concurenţa, a fost de 4,8 zboruri pe săptămâna, comparativ cu 5,8 în 2015, în timp ce noile rute care nu sunt operate de altă companie, frecvenţa săptămânală medie a fost de 3,4 comparativ cu 3,9 în 2014.

 

SUA, de departe în top

Aceste 3.141 de noi rute lansate în 2015, potrivit anna.aereo, implică 6.282 de aeroporturi, unul în fiecare capăt al traseului. Analiza pe ţări arată că, în pofida creşterii modeste a traficului, aeroporturile din SUA, cu 827 de noi rute în 2015, au primit mai mult decât dublu decât aeroporturile din restul ţărilor conectate la noile servicii.

Topul celor 15 ţări cu cele mai multe rute noi în 2015.

Topul celor 15 ţări cu cele mai multe rute noi în 2015.

Aceasta este urmată în top de Rusia şi China, urmată de cei cinci lideri europeni, începând cu Spania, care s-a impus în noi servicii în faţa Marii Britanii, Germaniei, Italiei şi apoi alte două ţări din regiune, Grecia şi Turcia. De fapt, ţările europene ocupă opt din primele 10 poziţii în clasamentul celor mai defavorizate, cu conexiuni noi. În afară de SUA şi China, principalele ţări din afara Europei au fost Japonia pe locul 11, Canada pe 12, India pe 13, Mexic pe 14 şi Thailanda pe 15 (a se vedea tabelul).

În afara topului 15 au rămas cu cel mai mare număr de noi rute Brazilia, Elveţia, Vietnam, Emiratele Arabe Unite, Australia, Coreea de Sud şi Indonezia. Toate aceste ţări au înregistrat cel puţin 60 de noi servicii de transport aerian de pe aeroporturile lor.

 

EasyJet şi Ryanair, la egalitate

EasyJet, Ryanair, Vueling şi Wizzair conduc companiile care au lansat majoritatea din noile rute. În top, cele două mari companii low cost din Europa, rivalele britanică şi irlandeză au fost la egalitate în ceea ce priveşte rutele noi în 2015, urmate de Vueling şi Wizzair.

De asemenea, la începutul anului 2015, easyJet a deschis o baza operaţională în Amsterdam, iar Ryanair alta în Berlin în octombrie.

Surprinzător, anul trecut Ryanair, care în mod tradiţional este compania aeriană care iniţiază mai multe rute decât oricare alta, a fost egalitate cu easyJet. De asemenea, experţii au fost surprinşi ca altă companie low cost europeană, spaniolă Vueling, să ajungă pe locul al treilea şi foarte aproape de primele două cu 90 de noi rute propii; şi pe al patrulea loc, o altă companie low cost paneuropeană din Europa, Wizzair, care şi-a extins de asemenea reţeaua cu 85 de rute noi.

T Top 20 al companiilor aeriene care au creat cel mai mare număr de rute noi în 2015.

Top 20 al companiilor aeriene care au creat cel mai mare număr de rute noi în 2015.

Companiile europene ocupă 10 din primele 12 locuri în ciuda creşterii economice lente, în mare parte din regiune. Singurele două companii din topul 12 care nu sunt europene au fost Turkish Airlines, China Southern Airlines, Delta Airlines, Aeroflot şi American Airlines.

 

Frecvenţa mare: Air Europa, Delta şi Aeroflot

Studiul subliniază noile rute care au început cu cea mai mare frecvenţă, apărând pe primul loc rutele lansate între insule lansate de Air Europa, la data de 1 mai 2015 între cele trei Insule Baleare, din Palma de Mallorca la Ibiza şi Menorca, cu 41 de zboruri semanale.

Delta a lansat o ruta între Seattle-Tacoma şi Denver la începutul lunii iunie cu 35 de zboruri săptămânale, depăşind serviciile companiilor Alaska Airlines, Frontier Airlines, Southwest Airlines şi United Airlines. De asemenea, ruta Aeroflot din Moscova  Domodedovo către Simferopol, care a fost lansată la începutul sezonului de iarnă la sfârşitul lunii octombrie, a început cu 35 de zboruri săptămânale.

Studiul arată că 1.249 de rute au fost operate cu avioanele Boeing, în timp ce avioanele Airbus au operat 1.225 de lansari de rute. Printre producătorii de dispozitive turbopropulsor, aparatele ATR au lansat 85 de noi rute, impunându-se companiei Bombardier, cu 78 de noi rute.

 

Anunţate 1.100 de noi rute pentru 2016

Conform bazei de date de noi rute deţinută de anna.aero, pentru 2016 au fost deja anunţate 1.100 de servicii operate de 170 de companii aeriene, cifre care le depăşesc pe cele care erau deja programate pentru aceste date în 2015 şi indică faptul că va fi un alt an record, potrivit analiştilor portalului.

Un total de 12 companii aeriene şi-au exprimat deja intenţia de a lansa mai mult de 20 de noi servicii în acest an cu easyJet, Ryanair, Vueling, Wizzair şi Volotea în frunte, urmate de Thomson Airways, Transavia şi American Airlines. Compania low cost irlandeză a anunţat, de asemenea, planurile de a deschide trei noi baze în 2016 în Santiago de Compostela şi Ibiza în Spaniaşi Corfu în Grecia, cu toate că intenţionează să îşi întemeieze o aeronavă la fiecare dintre aceste aeroporturi.easyJet va deschide, la rândul său, bazele sale 27 şi 28 în Barcelona şi Veneţia Marco Polo.

În rândul companiilor naţionale, care intenţionează să-şi extindă reţelele apar: Aegean Airlines, care se va extinde la Atena şi Kalamata; LOT Polish Airlines, Finnair şi SAS intenţionează să adauge între 15 şi 20 de noi rute către reţelele lor.

În ceea ce priveşte companiile aeriene din Golful Persic, Qatar Airways a lansat de la 1 ianuarie o nouă rută spre Los Angeles şi intenţionează să ajungă la alte noi şase destinaţii suplimentare. Emirates a dezvăluit că până acum planurile pentru a adăuga alte cinci destinaţii din hub-ul sau din Dubai, în timp ce Etihad Airways se aşteapta în prezent să crească reţeaua sa doar cu două destinaţii în acest an.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply