Taleb Rifai: “Țările trebuie să reglementeze economia de colaborare fără a o ucide”

Secretarul general al Organizaţiei Mondiale a Turismului, Taleb Rifai, a cerut guvernelor să reglementeze economia de colaborare, într-un mod inteligent, fără a o ucide”. În timpul adunării generale a acestei organizaţii, care a avut loc la Medellin, Colombia, în luna septembrie, ţările au recunoscut că acest fenomen este de neoprit, deşi fiecare destinaţie turistică adoptă propriile strategii pentru a aborda această tendinţă globală.

“Economia de colaborare este una dintre problemele pe care le-am discutat la această adunare şi pentru aceasta vom elabora un raport cu privire la acest fenomen, care va afecta toate ţările şi va continua să crească rapid“, a declarat Taleb Rifai unui grup de jurnalişti care au acoperit evenimentul.

Dar, aşa cum avertizează secretarul general al OMT, “întrebarea este cum afectează această tendinţă fiecare ţară şi cum se abordează economia de colaborare în fiecare destinaţie, astfel încât să poată beneficia de cele mai bune elemente ale acestui fenomen şi a evita efectele negative“.

Prin urmare, adaugă Taleb Rifai, “dorim să ne apropiem de acest fenomen cu o viziune mai echilibrată, pentru că economia de colaborare are părţi pozitive. De exemplu, a popularizat şi mai mult călătoriile, poate contribui la prelungirea sejururilor într-o destinaţie şi la distribuirea veniturilor din turism spre mai multe straturi ale societăţii…”.

Dar, pe de altă parte, adaugă Rifai, boom-ul economiei de colaborare prezintă aspecte “la care trebuie să fim foarte atenţi, cum ar fi echitatea între diferiţi furnizori de servicii. Dacă hotelurile plătesc servicii, trebuie să existe un tip de impozitare şi pentru aceste modalităţi de cazare, precum şi anumite standarde, fie ele şi minime, de calitate, siguranţă, etc.”.

Prin urmare, conchide secretarul general al OMT, “va fi necesară reglementarea acestui fenomen, într-un mod inteligent, imaginativ, drept, fără a-l ucide. Aceasta va fi provocarea pentru ţări.

Taleb Rifai, secretarul general al Organizatiei Mondiale a Turismului.

Taleb Rifai, secretarul general al Organizatiei Mondiale a Turismului.

Încă doi ani în fruntea OMT

Privind în perspectivă la următoarea adunare generală a OMT, care va avea loc în următorii doi ani în China, Taleb Rifai este încrezător ca vor fi aprobate acordurile în domeniul protecţiei consumatorilor şi codul etic.

De asemenea, OMT lucrează că în doi ani doi noi membri să intre în OMT:  Statele Unite şi Marea Britanie.

Taleb Rifai nu ascunde că “aş vrea să termin al doilea mandat cu aceste realizări, ar fi o mare satisfacţie”.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply