Take Air, prima companie aeriană cu abonament decolează în Europa

Noua companie aeriană belgiană Take Air va ateriza în industria transportului aerian cu abonament “all you can fly”, un concept inovator care oferă zboruri nelimitate celor care devin membrii ai serviciului pentru o cotă lunară fixă şi care a fost importat din California, Statele Unite. Noul model a fost special conceput pentru a capta călătorii frecvenţi între două oraşe care doresc să economisească timp şi să evite disconfortul zborurile comerciale de pe un aeroport.

Concurenţa acerbă în industria transportului aerian determină crearea de noi modele de afaceri care vizează nişe de piaţă, o strategie care să asigure cumva cererea şi fezabilitatea proiectului.

Take Air operează doar business jets din terminalele de zboruri în general şi cele private şi de business. Compania subliniază că “acest lucru permite pasagerilor să facă check-in-ul cu 15 minute înainte de plecarea zborului fără stres, disconfort cu bagajul sau cozi lungi”.

Take Air, plină companie aeriene cu abonament decolează în Europa. Cabina de pasageri ai Take Air.

Take Air, plină companie aeriene cu abonament decolează în Europa. Cabina de pasageri ai Take Air.

Take Air îşi va începe activitatea cu zboruri regulate pe rutele Anvers-Zürich şi Paris-Londra. Primul său zbor este programat pentru luna martie 2015, pentru care există deja rezervare pentru lista de aşteptare.

 

Membrii “all you can fly”

Take Air este prima companie aeriană nouă stabilită în Belgia din anul 2003. “Din acel an până în 2014, lumea aviaţiei este atât de diferită încât sunt introduse noi modele de afaceri. Take Air nu este decât un alt model”, spune fondatorul şi directorul său general, Mathieu Dardenne.

Aceasta va fi prima companie cu membrii all-you-can-fly lansată în Europa, pentru o taxă lunară fixă de la 1.650 € pe lună “fără taxe suplimentare ascunse”. Dardenne scoate în evidenţă faptul că “în calitate de membru Take Air, clientul se poate bucura de zboruri nelimitate cu ceea ce aviaţia poate oferi mai bun în prezent: transport aerian fără probleme, economie de timp şi fără surpize neplăcute. Este soluţia ideală pentru orice persoană care zboară mult din motive de afaceri sau personale”.

El adaugă că acest concept este flexibilă, confortabil şi operează doar cu business jets.

 

Cum funcţionează

Mai întâi trebuie să devii membrii ai comunităţii Take Air şi să zbori cât mai mult posibil pentru un tarif fix de 1.650 € pe lună.

Compania aeriană asigură că rezervarea zborului poate fi făcută cu până la 30 de minute înainte de decolare. Procesul de rezervare durează mai puţin de 30 de secunde. Pentru acelaşi tarif, pasagerul poate zbura pe toate rutele pe care le oferă compania. “Este de ajuns să ajungi cu 15 minute înainte de zbor, fără a face cozi pentru controalele de securitate sau de îmbarcare în avion”.

Ca parte a serviciului, compania oferă membrilor utilizarea de saloane VIP în terminale şi săli de reuniuni; wifi, băuturi şi aperitive gratuite în salonul aeroportului şi scaune cu scaune suficient spaţiu pentru picioare.

Companii aeriană din Surf Air, cu sediul în California, este pioneră al conceptului.

Companii aeriană din Surf Air, cu sediul în California, este pioneră al conceptului.

Dardenne subliniază că serviciul companiei aeriene este special conceput pentru acei pasageri care călătoresc spre o anumită destinaţie mai mult de două ori pe lună, oferind o mai bună valoare-preţ, economie de timp şi un confort mai mare al călătoriei. “Ei vor economisi uşor 90 de minute în fiecare etapă a călătoriei lor. În plus, ca membru Take Air primeşti şi asistenţă personală de la un ‘airport angel’ care vor fi acolo pentru a-l ajuta să-şi organizeze călătoria. Aplicaţia noastră web permite rezervarea şi anularea zborurilor sale în mai puţin de 30 de secunde”.

 

150 de conexiuni

Programul de zboruri al Take Air este axat pe rute de mai puţin de 90 de minute de zbor între oraşe strategice sau centre financiare. Primele rute dintre Anvers şi Zürich, Paris şi Londra au fost alese după un studiu exhaustiv al conceptului Take Air, realizat de Vlerick Business School, care a identificat 150 de destinaţii europene adecvate pentru acest cocnept. Compania aeriană intenţionează să adauge noi conexiuni programului său la fiecare şase luni. Clienţii săi vor putea cere prin intermediul site-ului său noi rute pentru viitor.

Take Air îşi va începe activitatea în martie 2015, cu cinci frecvente zilnice între Anvers şi Zürich şi Paris şi Londra. În Anvers, zborurile vor pleca de la noul Terminal de Aviaţie Generală (GAT), care va fi deschis în 2015.

 

Surf Air, pioneră

În iunie anul trecut, şi-a început activitatea cu sediul în Santa Monica, California, compania aeriană Surf Air cu un model de afaceri similar. În acest caz, pasagerii trebuie să devină membrii pentru o cotă iniţială de 1000 de dolari şi un tarif lunar, în prezent, de 1.750 de dolari şi o promisiune de bază similară celei pe care o propune Take Air. Aşa cum spune portalul său, “companiile aeriene au pasageri, noi avem membri”.

Unii observatori din Statele Unite au considerat că lansarea unei companii aeriene şi a avea succes fără a rămâne la sol este o posibilitate foarte îndepărtată, deoarece este nevoie de timp şi de capital pentru a construi o bază de clienţi, mai ales având marjele înguste şi preţurile foarte competitive din industrie.

Surf Air spune că 80 la sută dintre membrii săî sunt directori executivi şi oameni de afaceri cu un venit mediu anual de US $ 300.000.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply