Care sunt cele mai sociabile oraşe din lume?

Potrivit raportului The Social Cities Index, realizat de Foresight Factory (cunoscut înainte ca şi Future Foundation) la cererea Hostelword, site-ul de rezervări de hosteluri şi căminuri, oraşele scandinave şi din America de Nord sunt cele mai sociabile din lume. 

Raportul ‘The Social Cities Index’ este prima analiză comparativă a vieţii sociale în oraşele din întreaga lume şi a opiniilor pe care rezidenţii locali o au despre călătoriile globale şi turişti.

Pentru a analiza sociabilitatea, au fost evaluate comportamentele şi atitudinile a 12.188 de rezidenţi din cele mai importante 39 de oraşe din 28 de ţări. Au fost luate în considerare zece categorii, inclusiv frecvenţa cu care oamenii socializează şi utilizează reţelele sociale, deschiderea faţă de ceilalţi, inclinaţia către petreceri sau în care dintre oraşe se obisnuieşte mai mult a ieşi pentru a lua masa.

Topul 10 al celor mai sociabile 10 oraşe este următorul:

  1. Gohenburg (Suedia)
  2. Stockholm (Suedia)
  3. Chicago (SUA)
  4. Boston (SUA)
  5. New York (SUA)
  6. Copenhaga (Danemarca)
  7. Madrid (Spania)
  8. Roma (Italia)
  9. Hamburg (Germania)
  10. Dublin (Irlanda)

Experienţele călătoriilor sociale reprezintă o forţă motrice în spatele motivului de a călători. Tineri călători aleg să se cazeze la căminuri şi hostel-uri, pentru oportunitatea de a cunoaşte ali călători”, afirmă Marek Mossakowski, şeful global al brandului.

Madrid

Madrid

La categoria “Orice scuză pentru a merge la o petrecere”, Madrid conduce clasamentul, urmată de Moscova şi Gotheborg. Următoarele sunt Jakarta, Sankt Petesburg, Seoul şi Barcelona. În plus, capitala Spaniei este al doilea oraş in care posibilitatea de a face prieteni este mai mare, dupa Jakarta, potrivit clasificării “Fecvenţa întâlnirilor cu prietenii“.

Italienii, la rândul lor, sunt cei care manifestă cea mai mare dorinţa de a se amesteca în timp ce călătoresc. Milano este pe primul loc în evaluarea celor mai deschişi la minte călători, urmat de Roma şi de oraşul german Hamburg.

Pe de altă parte, oraşele scandinave Gothenburg, Stockholm şi Copenhaga au cea mai mare “focalizare socială”, deoarece prioritizează ceea ce este bine pentru comunitate iar un pentru individ. Ele sunt, de asemenea, cele mai liberale în gândirea despre stilul de viață al altor persoane.

În studiu există o absenţă notabilă, deoarece nu apar trei dintre cele mai vizitate oraşe din lume, cum ar fi Parisul, Berlinul sau Londra. O circumstanţă pe care raportul o atribuie faptului că rezidenţii lor nu socializează la fel de des ca şi cei din alte oraşe. Oportunităţle lor sociale se reduc la evenimente speciale şi nu la ceva care are loc zilnic.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply