Summit-ul Mondial al Turismului va reuni la Madrid 1000 de experţi

“Summit-ul Mondial din 2015 de la Madrid promite să fie un eveniment excepţional, o reuniune globală a liderilor din industrie cum nu a mai fost, unde vom dezbate teme care contează pentru toţi în industrie”. Astfel a prezentat evenimentul David Scowsill, Preşedintele World Travel and Tourism Council (WTTC). El a avansat că, cu lema “Perturbare şi reinventare”, reniunea va oferi o agendă completă cu un panou important de vorbitori. Printre cei care au confirmat participarea lor se află fostul preşedinte al Comisiei Europene, José Manuel Barroso, şi preşedintele Banco Santander, Ana Botin.

După opt ani de absenţă din Europa, reuniunea anuală a WTTC revine în Europa. Ultima întâlnire a avut loc la Lisabona, în 2007, şi ediţiile mai recente au avut loc în Las Vegas, Tokyo, Dubai, Abu Dhabi şi Hainan (China). De data aceasta, şi pentru prima dată, va avea loc în Spania. La ediţia cu numărul 15 a acestui summit este aşteptată participarea a 1.000 de profesionişti din întreaga lume, inclusiv miniştri, directori executivi, lideri de opinie şi ziarişti. Acesta va avea loc în spatiul de conferinţe al IFEMA.

Aşa cum a explicat David Scowsill, liderii din industrie vor dezbate creşterea globală şi caracteristicile turismului în viitor. “Vom reuni persoane care să îşi deschidă mintea şi să îşi împărtăşească experienţele, promovând o înţelegere culturală pentru a termina cu percepţiile negative între comunităţi”, a adăugat el. Astfel, liderii de opinie din industrie şi din afara ei vor discuta despre perspectivele lor despre unele forţe disruptive care afectează această activitate, inclusiv riscurile geopolitice,schimbările climatice şi  tehnologia.

 Primarul oraşului Madrid, Ana Botella şi alătui David Scowsill la prezentarea Summit-ului.

Primarul oraşului Madrid, Ana Botella şi alătui David Scowsill la prezentarea Summit-ului.

 

Fostul preşedinte al Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, va fi unul dintre vorbitorii prezenţi la întâlnire. El va oferi un discurs despre trecut, prezent şi viitorul economic din Europa, precum şi situaţia cu care se confruntă sectorul pe măsură ce continentul intră într-un nou scenariu politic.

“Spargem barierele care impiedică dezvoltarea turismului, asigurându-ne că guvernele şi liderii menţin industria printre priorităţile agendei politice şi că promoveaza legi care sprijină creşterea şi prosperitatea pe termen lung“, a semnalat preşedintele acestei organizaţii.

WTTC, a cărei misiune este de a conduce creşterea sustenabilă a industriei, este format din 140 de directori seniori, preşedinţi şi CEO ai companiilor legate de sector, cu o capacitate mare de decizie cu privire la industria călatoriilor şi turismului.

 

Temele reuniunii 

Pe parcursul celor două zile cât va dura întâlnirea, vor fi analizate următoarele aspecte:

– Viitorul turismului în Europa, cu accent pe dezvoltarea infrastructurii şi investiţii ca o modalitate de a asigura competitivitatea regiunii.

– Cum urbanizarea şi cresterea mega-oraşelor ajută dezvoltarea turismului şi cum schimbă terenul de joc a turismului global.

– Responsabilitatea de mediu şi socială în sectorul călătoriilor şi turismului.

– Metode noi de dsitribuţie determinate de tehnologie şi apariţia de noi modele de afacere.

– Paşii pe care trebuie să îi facă sectorul pentru a îmbunătăţi nivelul de social media şi a vedea roadele acestui instrument de promovare şi distribuţie.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply