Sudul şi Estul Europei au înregistrat cele mai mari creşteri de RevPar în 2015

Hotelurile din Europa de Est au obţinut o creştere a veniturilor pe cameră disponibilă, RevPar, de 13,4% în 2015, cel mai mare procent la nivel mondial, urmate de unităţile de cazare din Sudul continentului, cu 12,4%, conform datelor din raportul întocmit STR Global.

În general, Europa a fost cea mai favorizată regiune în cazul profitabilităţii, cu o creştere de 7,1% în acest indicator, în timp ce hotelurile din Orientul Mijlociu au obţinut cel mai prost rezultat, cu o scădere de 4,6%.

Sudul şi Estul Europei au înregistrat cele mai mari creşteri de RevPar în 2015

Au obţinut, de asemenea, creşteri importante de RevPar hotelurile din Caraibe, în creştere cu 7,2%, precum şi cele din America de Nord (+6,3%), Africa de Nord (+8,5%), Africa de Sud (+5,6%), Europa de Nord (+5,8%) şi Australia (4.1%). Pe partea scăderilor iasă în evidenţă Asia de Sud-Est (-1,3%), Asia de Nord-Est (-0,8%) şi zona de centrală şi de sud a Asiei (-0,6%).

În ceea ce priveşte gradul de ocupare, cu o creştere de 5,7% iasă în evidenţă Europa de Est, şi cu o creştere de 4,4% a zonei centrale şi de sud a Asiei. Cu toate acestea, cel mai mare nivel al gradului de ocupare a fost atins în Europa de Nord, ajungând la 75,9%. În contranst, cel mai mic grad de ocupare l-a obţinut Africa de Nord, care nu a urcat de la 53%.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply