SUA va facilita viza pentru anumiţi pasageri din întreaga lume

Persoanele de peste 80 de ani, minorii sub 14 ani care doresc să-şi reînnoiască vizele de turism şi de business emise începând cu 2008 nu vor mai trebui să se prezinte la consulatele din ţările lor respective, informează Departamentul de Stat al SUA prin inermediul ambsadelor sale din întreaga lume.

Noul beneficiu include, din 7 iulie, “orice persoană cu vârsta mai mică de 14 ani, care a împlinit 80 de ani sau orice persoană care doreşte să-şi reînnoiască viza B1/B2 (turism/business) care a fost emisă începând cu anul 2008”.

Pentru aceste persoane, a declarat Departamentul de Stat al SUA, “se va facilita procesul, ne mai fiind necesar să se prezinte fizic la un interviu la Consulatul Statelor Unite”.

Românii care cer o viză pentru a călători în Statele Unite trebuie să-şi creeze un cont pe site-ul http://www.ustraveldocs.com/ro şi “vor putea alege să ducă documentaţia corespunzătoare (paşaport, fotografie, cerere) la biroul ales de DHL pentru ca mai apoi să primească viza în mai puţin de zece zile lucrătoare”.

SUA va facilita viza pentru anumiţi pasageri din întreaga lume

SUA va facilita viza pentru anumiţi pasageri din întreaga lume

În cazul în care aveţi nevoie de o autorizaţie pentru a călători urgent, “puteţi cere viza în mod tradiţional, fiind necesar să participaţi la un interviu la Consulat”. În toate cazurile, consulatul recomandă persoanelor care călătoresc în SUA să ceară viza “cu minim trei săptămâni înainte de data călătoriei”.

În ultimul an, Departamentul de Stat a trecut prin două episoade de probleme tehnice care au întârziat emiterea vizelor şi paşapoartelor pentru cetăţenii americani din străinătate. Cel mai recent, a avut loc în urmă cu câteva săptămâni, în luna iunie.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply