Shadow

SUA nu intenționează să elimine restricțiile de intrare pentru UE în acest moment

Deocamdată, Casa Albă nu intenționează să elimine restricțiile de intrare pentru călătorii din Uniunea Europeană și din țările din spațiul Schengen, așa cum a informat acum trei zile la Paris, secretarul de stat al Statelor Unite, Antony J. Blinken, eliminând speranțele industriei turismului și al aviației comerciale că țara ar corespunde deciziei Uniunii Europene de a redeschide frontierele pentru americani, vaccinați sau nu, prin așa-numitul principiu al reciprocității. La aceste așteptări s-a unit principalul diplomat al blocului european la Washington, Stravos Lambridindinis, care a cerut guvernului SUA să permită cel puțin intrarea călătorilor de afaceri din UE, reamintind că 60% din investițiile străine din SUA aparțin blocului comunitar

 

La o conferința de presă de la Paris, secretarul Blinken a declarat că ridicarea interdicției de intrare existente pentru cetățenii UE ar fi „prematură”, adăugând: „Suntem nerăbdători să putem restabili călătoriile cât mai complet și repede posibil. Nu pot da o dată, trebuie să fim ghidați de știință, de experiența medicală”, potrivit portalului SchengenVisaInfo.com.

 

La 18 iunie, Consiliul UE a recomandat statelor membre să-și redeschidă granițele călatorilor din SUA, atât vaccinați, cât și nevaccinați, adaugându-i la țările care sunt considerate sigure pe fondul pandemiei de Coronavirus din cauza ratelor scăzute de infecție și a campaniilor de vaccinare de succes. 

Statuia Libertății, Manhattan (Fotografie: viajejet)

 

Săptămâna trecută, cu două zile înainte de refuzul exprimat de secretarul de stat al SUA, cel mai înalt reprezentat al UE la Washington, Stavos Limbridindinis, a cerut Administrației Biden să pună capăt restricțiilor de intrare pentru deținătorii de pașapoarte UE, subliniind că împiedicarea managerilor de companii europene de a-și supraveghea investițiile din Statele Unite este o „greșeală”.

 

Lambridindinis a făcut aceste declarații în cadrul unui eveniment comercial virtual, în care a mai spus că UE și SUA ar trebui să-și reactiveze economiile împreună. 

 

Airlines for America (A4A), patronatul industriei transportului aerian, a criticat, de asemenea, blocajul pe care îl menține țara pentru cetățenii UE. Purtătorul de cuvânt al acesteia, Katherine Estep, a cerut adoptarea unei politici reciproce, susținută de știință, care să permită intrarea în SUA pentru călătorii europeni care sunt complet vaccinați sau au un test COVID negativ. Ea a adăugat că, companiile aeriene din SUA au fost ți vor fi puternice susținătoare ale dezvoltării unei foi de parcurs bazată pe riscuri și date pentru reluarea călătoriilor internaționale. 

 

Conform cifrelor publicate de Our World in Data, Statele Unite au vaccinat cumplet până acum 153.78 de milioane de persoane, în timp ce  179.62 de milioane au primit cel puțin o doză, mai mult de jumătate din populația sa. Pe de altă parte, 58,7% dintre adulții din UE/SEE au primit cel puțin o doză, în timp ce 36,1% dintre aceștia au fost complet vaccinați, potrivit datelor Centrului European pentru Controlul Bolilor (ECDC). 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.